Bugetarii pot solicita, de astăzi, compensaţii în cadrul Programului Prima casă

Embed:

Angajații din sectorul public pot solicita, începând cu ziua de astăzi, compensații în cadrul Programului de stat Prima casă. Regulamentul privind modul de acordare a compensaţiilor în cadrul Programului de stat Prima casă a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Astfel, statul va compensa acestora 50% din creditul ipotecar luat pentru procurarea locuinței care nu va depăși costul de 600.000 lei.

Potrivit regulamentului, de compensaţii vor putea beneficia angajații autorităţilor și instituţiilor publice finanţate integral din bugetul public naţional, ai instituţiilor medico-sanitare publice și ai celor de învăţământ superior de stat cu autonomie financiară, care activează de cel puţin un an în sectorul public și care nu au primit sancțiuni disciplinare la locul de muncă.

CITEŞTE ŞI: Programul PRIMA CASĂ 2, aprobat de Guvern. Tot ce trebuie să ştie beneficiarii

Suma totală a compensației va fi distribuită pentru 25 de ani (300 luni) și va fi acordată lunar până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar. În cazul achitării anticipate a creditului, oferirea compensaţiei va fi sistată din momentul plății de către beneficiar a ultimei rate.

CITEŞTE ŞI: Modificări la programul Prima Casă. Vor putea aplica şi cei care au moştenit locuinţe în sate

Înregistrarea cererilor de acordare a compensaţiilor va fi făcută prin intermediul unui registru online, disponibil pe pagina web primacasa.gov.md, compartimentul Compensații Prima Casă.

Pentru acordarea compensațiilor în cadrul Programului Prima casă 2 în bugetul pentru anul 2018 sunt prevăzute 20 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Prima Casă: Unde au fost cumpărate cele mai multe apartamente, cine sunt beneficiarii şi câţi metri pătraţi are cea mai mare locuinţă

Până în prezent, de programul Prima casă au beneficiat 146 de persoane, suma garanțiilor acordate depășind 35 de milioane de lei.

Beneficiarii pot procura doar locuințe finisate, date în exploatare și înregistrate în Registrul bunurilor imobile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu