Bugatti anunță lansarea unui nou hypercar care va fi produs în numai 40 de unități

Bugatti a anunțat marți că pregătește lansarea unui nou hypercar și confirmă astfel o serie de speculații apărute în presa internațională în cursul săptămânii trecute. Noul model va purta numele Bugatti Divo și provine de la pilotul francez de curse Albert Divo (foto, jos), care a câștigat de două ori celebra cursă de la Targa Florio la sfârșitul anilor '20, scrie automarket.ro.

Bugatti a publicat un teaser pentru noul model, însă acesta arată doar numele Divo, iar producătorul s-a limitat să afirme că va introduce o nouă filosofie de design, diferită de cea a modelului Chiron.

"Pe baza cerințelor unei astfel de curse, Bugatti Divo va fi ușor și va avea forță de apăsare aerodinamică și forțe g enorme. Rezultatul va fi reprezentat de manevrabilitatea exemplară, iar caracterul dinamic al mașinii va fi evidențiat de un nou limbaj de design nou și puternic", menționează Bugatti în comunicatul de presă.

Bugatti a menționat că noul Divo va fi produs într-o ediție limitată de numai 40 de unități, iar prețul de comercializare a fost stabilit la 5 milioane de euro. Lansarea oficială va avea loc în 24 august în California, Statele Unite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu