Bucuriile vin din lumea culorilor. Un pictor a ales un mod inedit de a ajuta un copil să se bucure de magia Crăciunului

Embed:

Când spui Crăciun, indiferent ce vârstă ai avea, gândul îţi fuge imediat la bradul împodobit cu globuri şi luminiţe jucăuşe ca bucuria sărbătorii. Mihai Toloconicov s-a alăturat campaniei Publika TV, dar a ales un mod inedit de a ajuta un copil să se bucure de magia acestei zile speciale. Pictor fiind, şi-a transpus gândurile într-un tablou tematic, în care brăduţul este plasat pe insula fericirii şi a împlinirii viselor.

Cât de mult diferă viziunea unui artist asupra lucrurilor extrem de concrete pentru restul lumii? Un răspuns potrivit ar fi tabloul pictat de Mihai Toloconicov pentru campania Crăciunul e magic. Mai ales că ideea campaniei a fost o sursă de inspiraţie generoasă.

"Pentru realizarea lucrării am folosit o tehnică specială. Întotdeauna mi-a plăcut atmosfera sărbătorilor de iarnă, dar niciodată nu am reuşit să fac o lucrarea pe această temă. Din acest motiv am decis să fac ceva original, să aduc căldură şi fericire", a declarat bărbatul.

Pictorul ne-a mărturisit că atunci când l-am contactat, nu a ezitat să se implice, fiindcă ştie valoarea exactă a unui gest umanitar. Mai ales când este vorba de copii. "Campania de binefacere este o modalitate de a te face să te gândeşti nu doar la tine, dar şi la cei mai nevoiaşi. Şi în ajunul sărbătorilor de iarnă, a face ceva mărunt, dar atât de important pentru cei care au nevoie de asta, este normal", a spus Mihai.

Tabloul pictat cu gândul că va însenina sărbătorile unui copil este încă în atelierul artistului. De aici va porni pe drumul de unde, în schimb, va veni şansa unui Crăciun bogat nu doar în semnificaţii. "Pentru copii, sărbătorile de iarnă înseamnă fericire, cadouri şi bucurie. Iar pentru maturi reprezintă începerea unei file noi din viaţă, speranţe şi înţelegere în familie", a precizat Mihai Toloconicov.

Ce-şi doreşte Mihai Toloconicov acum, după ce darul său artistic şi de suflet e gata să-şi împlinească menirea? Ne-a răspuns foarte simplu: "Dacă lucrarea mea va ajuta copilul să-şi îndeplinească dorinţele, pentru mine Crăciunul e magic!"

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu