Bucurie şi emoţii pentru copii. În grădiniţa din satul Vertiujeni a fost deschisă o grupă nouă

Embed:

Bucurii şi emoţii pentru 25 de copii din satul Vertiujeni, raionul Florești. În grădiniţa localităţii a fost deschisă o nouă grupă pentru micuţii, care până acum erau nevoiţi să stea acasă. Acest lucru s-a reuşit după ce autorităţile locale au găsit surse financiare pentru a inaugura grupa.

Cei care le-au urat "Bun venit!" celor mici au fost copii din celelalte grupe și educatorii.

Cristina Rahimov este mama a doi copii, dintre care doar unul frecventa grădinița. În aceste condiţii, femeia nu se putea angaja, deoarece era nevoită să aibă grijă de cel de-al doilea micuţ.

"Îl aduceam pe unul la grădiniță, iar pe celălalt îl lăsam acasă, plângând, pentru că dorea și el la grădiniță. Dar nu aveam încotro, nu erau locuri. Până azi când s-a deschis grupa l-am ținut acasă. Nu puteam să merg nici la lucru", a spus femeia.

Și ceilalți părinți sunt bucuroşi că micuţii lor vor putea socializa cu ceilalţi copii:

"Va fi mai ușor și pentru părinți, și pentru copii. Aici se vor juca, vor avea prieteni. Aici va începe o nouă viață pentru el".

"Suntem foarte mulțumiți. Mi-e greu. În curând va apărea și al doilea copil.Astazi voi sta cu el, tot așa încă câteva zile, până o să se obișnuiască".

Primarul satului spune că proiectul de a deschide o nouă grupă este mai vechi, doar că nu putea fi realizat din lipsă de bani.

"Noi am pornit să pregătim grupa asta, dar pentru salariilor educatorilor, dădaci și hrana copiilor noi bani nu aveam", a menţionat Ana Cerchez, primarul satului Vertiujeni.

În soluţionarea problemei s-a implicat şi deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc:

"Astăzi ne-am onorat promisiunea dată anterior. Am găsit surse financiare extrabugetare care vor permite ca această grupă să activeze de azi până la 1 ianuarie 2018. Iar din acestă dată va fi preluată la finanțare de Consiliul Raional Florești".

Grădinița din asatul Vertiujeni este frecventată de o sută de copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu