Bucurie pentru micuţii de la grădiniţa din Mihailovca, Cimişlia. Instituţia a fost REPARATĂ CAPITAL

Embed:

Bucurie imensă pentru 75 de copii din satul Mihailovca, raionul Cimişlia. De acum înainte, ei vor merge la o grădiniţă nouă, reparată capital. A fost schimbat acoperişul, a fost dotată cu mobilier nou, a fost creat bloc alimentar, iar clădirea a fost termoizolată. În curtea grădiniţei s-a amenajat un teren de joacă cu tobogane pentru copii. Banii pentru renovare au fost oferiţi de Fondul de Investiții Sociale din Moldova şi de către Guvern. La inaugurare, copii au dansat, au cîntat, iar preotul din sat a sfinţit grădiniţa.

"-Să creşteţi mari.

- Bine aţi venit la grădiniţa Romaniţa."

Îmbrăcaţi la patru ace, copii au cântat, au spus poezii şi s-au distrat în noua grădiniţă din localitate.

"Da,da, da. Orice zi e sărbătoare. Da, da. Pentru mic şi pentru mare."

Grădiniţa renovată este o anexă a gimnaziului din localitate, care de ani de zile a stat în paragină. Până acum copii au mers la o altă instituţie preşcolară care era într-o stare deplorabilă. Administraţia instituţiei şi educatorii sunt încântaţi de noile condiţii de muncă.

"Am lucrat în condiţii mult mai grele, cu sobe, cu cărbune, cu cenuşă, veceul era la început afară. Bucătărie fără apă, dar acum mulţumim.Vin cu o plăcere dimineaţa zâmbind şi seara nu se pot duce", a spus Elena Răileanu, educatoare.

"Atunci erau dormitoare într-o singură încăpere, într-un singur auditoriu, acum avem dormitor aparte, sală de grupă pentru activitate aparte. Chiar avem şi o sală de sport, cabinet medical. Atunci nu am avut. Suntem bucuroşi că avem o grădiniţă nouă, frumoasă, comodă", a spus Ana Beschier, directorul grădiniţei.

Cei mai fericiţi au fost copii.

"Grădiniţa e mare, sunt mulţi prieteni de-ai mei. Scrim, desenăm, citim."

"Mie la grădiniţă îmi place educatoarea, ea ne învaţă a citi, ne dă poezii ca să învăţăm. Învăţăm matematica, a citi, a număra, desenăm, ne jucăm, mâncăm. "

Părinţii sunt bucuroşi că au unde să îşi ducă copii.

"Foarte bine că s-a deschis grădiniţa, e nouă, renovată până acum aveam o grădiniţă veche, nu erau condiţii, nu era bine deloc. Copii sunt satisfăcuţi, e cald, e bine. Suntem foarte mulţumiţi."

"Condiţiile sunt foarte bune, jucării noi au, materiale de lucru, deci noi suntem foarte mulţumiţi la moment. Le place foarte mult fiindcă acum dispun şi de sală de festivităţi, avem unde petrece şi matineele."

La deschiderea grădiniţei au participat reprezentanţii administraţiei locale,raionale cât şi invitaţi din parlament.

"În republica Moldova, concomitent, acum în zeci de grădiniţe, în zeci de localităţi se repară, se construiesc. Anul trecut au fost investiţi mai mult de 80 de milioane de euro. Asta înseamna crearea condiţiilor pentru aceşti copilaşi ca să îşi petreacă copilăria în condiţii civilizate", a spus Dumitru Diacov, deputat.

"Grădiniţa este plină de copilaşi, localitatea e bucuroasă, deci teritoriul e amenajat, avem o bucurie şi o fericire enormă în ziua de astăzi. Simţim aportul Guvernului, partidului democrat", a spus Iurii Moraru, primarul satului Mihailovca.

Pentru renovarea grădiniţei au fost investite 2 milioane 700 de mii de lei, dintre care un milion 400 au fost oferiţi de Guvernul Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu