Bucurie pentru locuitorii din Grebleşti, raionul Străşeni. Primul kilometru de drum asfaltat din sat, dat în exploatare

Embed:

Deşi nu locuiesc decât la 35 de kilometri de Capitală, la ei asfaltul a ajuns abia ieri. Vorbim despre locuitorii din Grebleşti, raionul Străşeni, pentru care darea în exploatare a unui kilometru de drum a fost un prilej de adevărată sărbătoare.

Porțiunea a fost construită în cadrul programului guvernamental, dar şi cu suportul localnicilor şi a autorităţilor locale.

Odată cu asfaltarea drumului principal din localitate, bicicletele şi rolele au apărut în familiile cu copii ca ciupercile după ploaie: "Mai înainte nu îl aveam, acum câteva zile l-am cumpărat. - De ce l-ai cumpărat? - L-am cumpărat fiindcă ne-au făcut drumul acum".

Gheorghe Chircă este şofer de mai bine de 50 ani şi spune că în tot acest răstimp în satul său nu a văzut vreodată să se asfalteze drumul: "Eu am dat acum 9.500 de lei pentru reparaţie, aici a fost cutia, caroserie".

Şi pentru localnici drumul plin de noroi era o adevărată durere de cap: "Mai ales când ploua era straşnic. Noi maturii ne mai descurcăm, dar copiii mai greu. Acum o să purtăm şi noi pantofi".

600 de metri au fost făcuţi în cadrul programului "Drumuri Bune", iar alţi 500 de metri de Consiliul local împreună cu Primăria. O mână de ajutor financiar au oferit şi 24 de gospodării, contribuţiilor acestora variază între 500 şi trei mii de lei.

"Erau aici nişte gropi, de doamne fereşte. Şi găuri şi praf şi ce doreşti", a spus o localnică.

"Veneam în galoşi şi aici ne schimbam în papuci mai curaţi. Aşa trăim. Acum şi desculţă putem să mergem", a afirmat o altă localnică. 

"O să umblăm deja în pantofi albi", a spus o femeie.

Darea în exploatare a porţiunii de drum s-a făcut sub privirea atentă a premierului Pavel Filip.

"Doar un drum este din proiectul "Drumuri Bune" pentru Moldova, celelalte este finanţat de către Consiliul Raional, dar o parte din bani este acordat şi de către Primărie. Apropo suma nu este mică din partea Primăriei de 800 de mii de lei, ceea ce înseamnă că sunt gospodari în localitatea aceasta şi nu sunt săraci", a declarat premierul Pavel Filip.

Asfaltarea drumurilor din satul Grebleşti nu se opreşte aici. La anul, localitatea va beneficia şi de programul "Drumuri Bune 2", lansat de liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu