Bucurie pentru locuitorii comunei Zâmbreni. A fost reparată o arteră ce leagă 200 de case aflate la marginea satului cu centrul satului

Embed:

În Zâmbreni, raionul Ialoveni, a fost reabilitată capital o arteră de aproape un kilometru, care leagă 200 de gospodării aflate la marginea satului cu centrul localităţii. Lucrările au fost realizate în cadrul programului Drumuri bune pentru Moldova iniţiat de preşedintele PDM Vlad Plahotniuc.

Localnicii au fost atât de bucuroşi, încât au decis să sfințească noul drum, ca să le servească cât mai mult timp.

Autorităţile locale au urmărit mersul lucrărilor şi s-au convins că au fost făcute după cele mai înalte standarde.

"Muncitorii şi antreprenorii care au muncit pe acest tronson de drum şi-au făcut treaba bine. Localnicii care trăiesc aici au sărit în ajutor şi au făcut curăţenie extraordinară", a declarat Lilian Caramanu, preşedintele raionului Ialoveni.

În timpul apropiat urează a fi reparate şi alte două porţiuni importante.

"Al doilea drum are o lungime de 700 de metri şi leagă satul de grădiniţa de copii. Al treilea de o lungime de 350 de metri leagă satul de cimitir", a spus Daniel Ţonu, primarul comunei Zâmbreni.

În total, lucrările vor costa circa un milion 600 de mii de lei.

"Drumurile sunt înguste, nu sunt drumuri principale cu lăţime de 6 metri sau de 5 metri. Sunt drumuri de 4 metri şi mai înguste, de aceea şi au ajuns aceşti bani pentru o lungime mai mare", a spus deputatul Ion Balan.

Pentru a le îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale oamenilor, în localitate vor demara şi alte proiecte.

"Sunt iniţiative care urmează a fi implimentate ceea ce ţine de apeduct, canalizare - sunt initiative care sunt aşteptate de cetăţenii noştri", a spus Anghel Agache, deputat. 

În componenţa comunei intră şi satul Găureni, unde săptămâna aceasta a început reabilitarea unei artere de aproape un kilometru. Costul lucrărilor se ridică la un milion 220 de mii lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu