Bucurie pentru locuitorii comunei Grătieşti. În localitate a fost sfinţită o biserică nouă

Embed:
Bucurie pentru locuitorii comunei Grătieşti din municipiul Chişinău. Astăzi, în localitate a fost sfinţită o biserică nouă cu hramul "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul". Prima slujbă din lăcaşul sfânt a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei, iar creştinii au venit să se roage pentru cei dragi.

Noua biserică a fost construită timp de trei ani.

"Este o bucurie pentru noi toţi, în primul rând pentru creştinii ortodocşi din acest cartier că a apărut încă un lăcaş sfânt, unde creştinii vor avea posibilitatea în zilele de duminică , de sărbători, să vină, să roage bunului Dumnezeu", a spus ÎPS Vladimir, mitropolitul Moldovei.

Locuitorii din zonă spun că acum nu vor mai fi nevoiţi să meargă în celălalt capăt de sat ca să aprindă o lumânare.

"Noi suntem foarte bucuroşi că au făcut lăcaşul asta. Toată lumea credincioasă o să venim să ne rugăm pentru sănătate, pentru copilaşii noştri", a spus o femeie.

"Un fenomen pentru satul nostru, acesta este un local care îi va aduna pe oameni", a spus un bărbat.

"Această bisericuţă a fost începută de soţul meu, dar deacum nu mai este în viaţă. Mă bucur că avem şi noi un lăcaş unde putem să venim să ne rugăm de sănătate", a spus o femeie.

"De fiecare dată când o să trecem, o să ne oprim, ca să aprindem câte o lumânare", a spus o femeie.

Parohul bisericii, spune că, în curând, în curte va începe şi construcţia unui centru medical pentru oamenii străzii din Grătieşti.

"Asta a fost binecuvântarea lui Dumnezeu ca să avem a doua sfântă biserică în Grătieşti. Ne-am dorit să construim a doua biserică", a spus Victor Pleşca, parohul bisericii "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul", Grătieşti.

Toate cheltuielile pentru construcţia lăcaşului sfânt au fost suportate de un localnic, care a apelat şi la sponsori.

"Eu mă gândesc că la fiecare colţ ar trebui să fie câte o biserică ca oamenii să fie mai credincioşi, mai buni la inimă", a spus Ion Stepuleac, locuitor al comunei Grătieşti.

Comuna Grătieşti împlineşte, astăzi, 270 de ani de la întemeiere. Aici locuiesc peste şase mii de oameni.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu