BUCURIE pentru enoriaşi. FOCUL HARIC S-A APRINS. Când va ajunge în țara noastră (VIDEO)

Embed:

Minunea a venit şi în acesta an. Sfânta Lumină s-a pogorât la Ierusalim. Miracolul s-a produs după ce patriarhul Ierusalimului a rostit o rugăciune în Biserica Sfântului Mormânt. Mii de creştini ortodocşi din întreaga lume au participat la ceremonia din Sâmbăta Mare.

Zeci de mii de pelerini din întreaga lume au mers la Ierusalim pentru a vedea miracolul ceresc. 

URMĂREŞTE IMAGINI LIVE

Lumina este apoi transportată de la Ierusalim, cu avionul, în mai multe state, inclusiv în Republica Moldova.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei, focul haric va ajunge în ţară sâmbătă seara, în ajun de Paște. Acesta va fi adus în fața Catedralei Mitropolitane "Nașterea Domnului" din Capitală, unde va fi împărțit preoților și credincioșilor pentru a ajunge în toate bisericile din ţară.

Focul Haric este considerat de creştinii ortodocşi drept cea mai mare minune a creştinătăţii. El se aprinde, în fiecare an, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în Sâmbăta Mare de dinaintea Paştelui Ortodox. Lumina Sfântă coboară pe Mormântul lui Iisus Hristos în timpul Vecerniei Mari.

Autorităţile din Israel verifică minuţios locul, pentru a vedea dacă nu există surse ascunse de foc, după care Sfântul Mormânt este pecetluit cu ceară. Patriarhul, însoţit de un sobor de clerici, îl înconjoară de trei ori. Apoi, coboară de unul singur în Mormânt, cu două lumânări stinse, şi se roagă în genunchi. Biserica Ortodoxă spune că Focul Haric este imaterial şi coboară ca un fulger prin cupola Bisericii Sfântului Mormânt după ce patriarhul grec înalţă în trei limbi rugăciunea "Să ne rugăm să vie Lumina!".

În urma rugăciunilor, care pot dura de la câteva minute, până la câteva ore, se aprind lumânările Patriarhului şi candelele din apropiere. Martorii spun că, în prima jumătate de oră după ce se aprinde, Focul Sfânt nu frige şi nu arde părul sau pielea. Se spune că dacă în Sâmbăta Mare, în biserica din Ierusalim se aprinde Focul Haric, în acel an nu va fi sfârşitul lumii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu