Bucurie pentru elevii unei şcoli din Făleşti. Aceştia au OPT calculatoare noi

Elevii din 15 de şcoli din ţară vor beneficia, în acest an, de calculatoare de ultimă generaţie.

Proiectul este o continuitate a memorandumului semnat acum trei ani de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din ţara noastră cu autorităţile din provincia Jeju, Republica Coreea.

Primul lot de opt calculatoare, în valoare de 6700 de dolari a mers la Risipeni, raionul Făleşti.

Elevii din localitate învaţă informatica la calculatoare vechi, care nu sunt conectate la internet. Noile computere sunt mai mult decât o necesitate pentru un proces educaţional de calitate, spun profesorii.

"O să putem scoate multă informaţie din internet, elevii o să poată să scoată la imprimantă ca să prezinte nişte materiale pentru că sunt mulţi care acasă nu au calculatoare. Pentru viitorul nostru, pentru elevii noştri sunt binevenite aceste calculatoare", a spus Nina Lupuşor, profesoară de informatică.

Elevii afirmă că, în lipsa unor calculatoare performante, le era dificil să înţeleagă temele. Mai mult, computerile uzate se deconectau în timpul orelor.

Veştile bune nu se opresc aici. Directorul instituţiei spune că are planuri mari, iar printre acestea se numără şi deschiderea unei săli multimedia în care vor avea acces toţi cei 179 de elevi ai gimnaziului.

"Planificăm să facem o sală complexă, o sală multimedia şi inclusiv şi sală de informatică să fie comună, o să asigurăm şi cu tablă interactivă. Calculatoarele pe care le primi sunt binevenite", a comunicat Gheorghe Lupuşor, directorul gimnaziului "Diomid Gherman".

Alte zece calculatoare noi, oferite în cadrul aceluiaşi proiect, au ajuns la Gimnaziul „Eugen Coșeriu” din satul Catranîc, raionul Făleşti, unde învaţă 218 elevi.

"În raionul Făleşti venim ca rezultat în urma vizitei Guvernului în teritoriu, aceste două instrituţii au solicitat donaţie de calculatoare. Acolo vor merge zece calculatoare pentru că numărul acestora a fost repartizat în funcţie de numărul de copii", a declarat Angela Cutasevici, secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Acordul dintre Republica Moldova şi Coreea de Sud prevede donarea a 450 de computere pentru instituțiile de învățământ general din ţară. Acestea vor ajunge în ţara noastră în trei tranșe, până în anul 2020.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu