Bucurie pentru copiii şi părinţii din Hansca. Guvernul României a deschis o grădiniţă în localitate

Embed:

Părinţii din Hansca, Ialoveni, pot răsufla uşuraţi. După un sfert de secol de aşteptare, acolo a fost ridicată din temelii o grădiniţă. Proiectul, realizat în doar un an, a fost sprijinit financiar de România. Cu ocazia inaugurării, picii au pregătit cântece şi poezii pentru oaspeţi.

Doi copii au avut misiunea să taie panglica. Ei au fost ajutați de ambasadorul României, Daniel Ioniţă, și ministrul Educației, Monica Babuc.

"Peste 3 milioane şi jumătate de euro, investiți de guvernul României au făcut posibil edificarea acestui bloc de grădiniță. Sângele apă nu se face. Autoritățile publice locale au investit și ele 700.000de lei", a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc. 

"Pe baza acestui succes, guvernul României a decis să continue acest program de renovare a unităților școlare și vor fi alocate alte trei milioane de euro pentru astfel de proiecte", a spus Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău. 

Mai emoționați decât copiii au fost părinții și bunicii.

Patru profesori și trei educatori vor avea grijă de cei 70 de pici înscriși la grădiniță.

"Preconizăm pe viitor pentru că avem spațiu, să deschidem a treia grupă pentru că copii de vârstă preșcolară în sat avem încă", a declarat Nadejda Cernat, directorul grădiniței. 

Grădinița din Hansca este una dintre cele 845 de instituții din țară în care Guvernul României a investit 26 de milioane de euro. Proiectul a fost inițiat în 2014.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu