Bucurie pentru copiii din Pererâta: Pe teritoriul unei foste subunități militare va fi amenajată o tabără de odihnă

Embed:

Mulţi copii din Briceni sunt nevoiţi să-şi petreacă vacanţa de vară acasă, muncind în gospodărie sau în câmp. Asta pentru că în raion nu există nicio tabără, iar părinţii care decid totuşi să-şi trimită copiii în bazele de odihnă din alte regiuni sunt nevoiţi să suporte cheltuieli suplimentare. Autorităţile din Briceni au găsit o soluţie şi au decis ca pe teritoriul unui fost pichet de grăniceri de lângă Pererâta să fie amenajată o tabără. 

Lilia Balan din Pererâta are trei copii care îşi petrec toată vara acasă. Femeia spune că taberele se află la o distanţă mare şi nu poate acoperi toate cheltuielile.

"Nu avem nimic, cândva o fost şi o fost stricate. Acum stau acasă se odihnesc cu sapa în mână la prăşit", a spus locuitoarea satului Pererâta, Lilia Balan.

Copii spun că ar dori, măcar pentru câteva zile, să scape de treburile case şi să meargă la odihnă.

" -Da ai vrea să mergi la tabără ? Da, dacă aş avea posibilitatea. Mă odihnesc, mai ajut părinţii, mă mai joc cu prietenii".

În aceeaşi situaţie sunt şi alţi părinţi din raionul Briceni.

"E costisitor, e foarte costisitor şi ţăranul nu e în stare să achite aşa sumă pentru un copil să plece să se odihnească".

În acest an, din cei peste 5700 de copii din raionul Briceni, doar 470 au beneficiat de bilete de odihnă.

"Ar fi bine să avem şi noi în raion că mulţi părinţi vin şi chiar doresc să contribuie cu ceva, cu bani pentru copii lor să se poată odihni la noi aici pe loc", a afirmat primarul satului Tabani, raionul Briceni, Igor Bolduma.

În cel mult doi ani, autorităţile vor amenaja pe teritoriul unui fost pichet de grăniceri o tabără de odihnă.

"Mă bucur că, în sfârşit, lucrurile se mişcă. Zona va fi mult mai complexă. Diferite companii vor construi căsuţe moderne unde se vor odihni şi angajaţii lor, deoarece copiii nu se vor afla în tabără tot anul", a spus preşedintele raionului Briceni, Mihail Gnatiuc.

"Noi vedem viitorul copiilor noştri aici. Zona urmează să fie lărgită şi şi să devină o tabără modernă",  a spus preşedintele raionului Briceni, Mihail Gnatiuc.  

"Noi suntem gata să cedăm astfel de obective celor care doresc să îl dezvolte. Cu părere de rău dacă va fi lăsat în starea care este, cred eu în câţiva ani va degrada totalmente", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Deputatul democrat Marian Lupu spune că proiectul este rezultatul unei colaborări eficiente dintre autorităţile locale şi cele centrale.

"Mulţumesc colegilor din cancelaria de stat, Guvernul care sa mişcat foarte repede şi întâi de toate preşedintelui raionului, cel care a venit cu această ideie", a spus deputatul PDM, Marian Lupu.

Amenajarea taberei de odihnă din Pererâta va costa în jur de cinci milioane de lei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »