Bucurie pentru angajaţi şi pacienţi. Blocul alimentar de la Spitalul Clinic Republican a fost RENOVAT

Blocul alimentar de la Spitalul Clinic Republican din Capitală a fost renovat. După ce zeci de ani în bucătărie nu au fost făcute lucrări de reparaţie, iar pereţii erau plini de fisuri, astăzi angajaţii pot, în sfârşit, să le gătească pacienţilor bucate în condiţii normale. 

Blocul alimentar al celui mai mare spital din ţară a fost deschis în anul 1978. Angajaţii instituţiei spun că, de atunci, în bucătărie nu au fost efectuate lucrări de reparaţie.

Medicii îşi amintesc cu groază de starea deplorabilă a încăperii: "La o mică ploaie sau la o ninsoare practic aici era totul inundat. Era un utilaj de pregătire a bucatelor depăşit cu uzură tehnică. Erau nişte fisuri în pereţi că nu numai şobolani, dar şi alte vietăţi ar fi trecut prin aceste fisuri".

Dacă pentru reparaţie au găsit bani, pentru dotarea bucătăriei cu electrocasnice au apelat la finanţatorii externi. Astfel, spitalul a primit în dar două cuptoare cu aburi de la organizaţie non-profit din Olanda.

"Aici se prepară bucatele la aburi. Se prepară pârjoala, carnea se fierbe. Este de o calitate superioară. Ne-a fost foarte greu. Aşa de mult ne-a uşurat lucrul. Bucatele sunt mai gustoase", a declarat Uliana Barbalat, asistentă dieticiană superioară.

Nu doar bucătăresele îşi laudă bucatele, ci şi pacienţii.

"Foarte gustoasă. Nu mănânc mai bine acasă. E şi dietică şi normală, într-un cuvânt e bună."

"E foarte bun. Nici nu avem ce spune, păcat să spui că nu este bun. Gustoasă pentru noi."

Reparaţia blocului alimentar al Spitalului Clinic Republican a durat aproximativ o lună. Inginerul-şef al instituţiei spune însă că mai este mult de lucru până când clădirea va corespunde tuturor cerinţelor.

"Luna aceasta a apărut sursa de finanţare şi s-a petrecut licitaţie pentru reparaţia capitală a acoperişului. Este firma câştigătoare. Pentru repararea acoperişului merge vorba de suma două milioane de lei.E necesară reparaţia capitală. Suma este foarte mare, undeva la 25 de milioane de lei", a precizat Valeriu Zlatin, inginerul-şef al Spitalului Clinic Republican.

În prezent, în cadrul blocului alimentar activează 25 de persoane. Zilnic, bucătăresele pregătesc mâncare pentru aproximativ 740 de pacienţi.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu