Bucurie pentru 40 de familii din Briceni. În cel mult o lună se vor muta în case noi

Embed:

40 de familii din Briceni vor avea locuințe noi. Este vorba despre tinerii specialişti care activează în şcolile şi spitalele din raion, dar şi familiile numeroase care nu au unde locui. Lucrările de construcţie a apartamentelor sociale au fost încheiate, iar autorităţile promit că în cel mult o lună familiile se vor putea muta în casă nouă.

Liuba Gunico din oraşul Briceni creşte de una singură cinci copii. Femeia spune că nu are un loc de trai, iar din această cauză se înghesuie toţi într-o cameră de cămin. Autorităţile au decis să-i ofere o locuinţă socială.

"Eu sunt foarte bucuroasă că în sfârşit fetele mele vor avea odaia lor, băieţii vor sta aparte. Voi putea să-mi spăl copii la timp, vom dispune de condiţii normale de trai.De 18 ani stăm într-un cămin. Avem doar două odăi, în una dorm copii şi în cealaltă stau eu, dar acolo e şi baia şi bucătăria totul împreună", a spus femeia. 

Lucrările de construcţie au durat un an şi jumătate.

"Sunt efectuate toate lucrările de finisare,baia este făcută, este apa. Aici se află bucătăria, este cu încălzire autonomă. Aici o să fie aragazul. Va fi instalat atunci când vor da drumul la gaz", a spus antreprenorul Vasile Ozu. 

Locuinţele vor fi repartizate în baza unui contract, încheiat pe o perioadă de 5 ani.

"Sunt depuse 49 de cereri, dintre ele au fost selectaţi doar 14 beneficiari, care au întrunit toate criteriile care sunt prevăzute în regulamentul de repartizare a acestor locuinţe. În caz că familia o să decadă din categoria în baza căreia a primit acest apartament,locuinţa se intoarce proprietarului, adică consiliului raional Briceni", a declarat Preşedintele raionului Briceni, Efimia Bandalac. 

Potrivit autorităţilor, scopul proiectului este de a motiva tinerii specialişti să activeze în sate şi de a îmbunătăţi condiţiile de trai a familiilor nevoiaşe.

"Acest proiect pentru noi este foarte important, pentru ca tinerii din domeniul educaţie, sănătăţii, persoanle din asistenţa social şi cele socialmente vulnerabile să beneficieze de nişte apartamente de calitate", a spus ministrul dezvoltării regionale şi construcţiei, Vasile Bâtca. 

Costul total al proiectului este de peste 1,3 milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu