Bucurie MARE pentru un copil cu nevoi speciale! Cadoul mult dorit, oferit de Fundația "Edelweiss"

Embed:

Bucurie pentru un copil cu nevoi speciale din satul Rădoaia, raionul Sângerei. El a primit în dar un scaun cu rotile de la Fundația "Edelweiss", după ce mama sa a expediat o solicitare în acest sens. Rudele spun că, după acest gest, băiatul are mai multă libertate de mişcare.

Petru Curicheru are 16 ani şi suferă de paralizie cerebrală. Aceasta l-a ţintuit la pat de mai mulţi ani. Băiatul spune că nu mai ţine minte când a ieşit ultima dată din casă. Asta pentru că nu are un cărucior. Reprezentanţii Fundaţiei "Edelweiss" nu au rămas indiferenţi la drama băiatului şi i-au făcut o surpriză.

Mama tânărului este fericită că fiul ei va putea petrece mai mult timp cu semenii lui.

"Mai des o să-l scot la plimbare, să-şi vadă colegii de vârsta lui, la biserică, la şcoală, la o petrecere în sat. Tot timpul când se face ceva în sat el numai de acasă asculta muzica. Acum o să meargă şi el ca fiecare copil. Mare bucurie avem", a declarat mama lui Petru, Ecaterina Caracuciun-Curicheru.

În ultimii patru ani, Petru a suportat mai multe intervenţii chirurgicale. Treptat, starea lui a început să se îmbunătăţească. Acum, el speră că, într-o zi, va putea să meargă.

"Privesc televizorul şi alteceva ce să fac, nu am ce face. Primul meu vis e ca să mă ridic pe picioare.Deja pe urmă s-a mai vedea",a mărturisit Petru.

Pe lângă scaunul cu rotile, familia Curicheru a mai primit cadouri.

"Am hotărât să venim astăzi cu o donaţie de scaun cu rotile pentru acest băiat, Petru care este un luptător am văzut noi astăzi. Nu am putut să nu venim cu cadouri pentru restul familiei. Pentru Petru am adus şi o tabletă performantă, pentru că el mult timp stă în casă şi acum va avea cu ce se ocupa", a declarat directorul executiv al Fundaţiei "Edelweiss", Laura Moraru.

Cei patru membri ai familiei Curicheru trăiesc modest într-o căsuţă mică şi se întreţin lunar din aproape 2.000 de lei.

Din această sumă, 1.200 de lei reprezintă pensia de invaliditate a tânărului, iar restul este salariul tatălui, care lucrează în calitate de paznic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu