BUCURIE MARE pentru locuitorii satului Zahoreni. Oamenii vor ajunge mai uşor spre biserica din localitate

Embed:
Bucurie mare pentru locuitorii satului Zahoreni din raionul Orhei. O porţiune de peste jumătate de kilometru de drum, care leagă strada centrală cu biserica, a fost reabilitată, iar oamenii vor ajunge mai uşor spre lăcaş. Lucrările fac parte din cadrul proiectului "Drumuri bune pentru Moldova".

"Suntem foarte mulţumiţi şi ne pare bine că s-a făcut acest drum până la biserică, pentru că era o necesitate"

"Era greu de mers, dar acum e tare bine şi frumos. Mulţumesc la toţi care au dat ajutor"

"Ne pare bine că avem acest drum. Este mult mai bine, comod de mers pe el, frumos. Bravo!"

"Foarte greu, era cu piatră, mai venea apa, îl spăla, era glod, dara acum e foarte bun"

"Credem că acest drum este începutul asfaltării tuturor drumurilor din localitatea Zahoreni. Acest drum va menţine oamenii în localitate şi va atrage tineretul, vor fi atrase investiţii atât străine cât şi locale", a spus Vasile Cojocaru, primarul satului Zahoreni.

Porţiunea de drum a fost sfinţită de preotul din sat.

"Este o importanţă vitală pentru că s-a sfinţit drumul, oamenii merg cu încredere, oamenii nu mai au frică că o să cadă jos sau Doamne fereşte o să se întâmple o altă nenorocire", a afirmat Gheorghe Golban, preot.

Costul lucrărilor de reparare este de 1,4 milioane de lei. Până în prezent, în cadrul proiectului "Drumuri bune pentru Moldova" au fost reparate peste 560 de kilometri de şosele şi străzi, iar alte 180 sunt în lucru.

"Noi foarte mult ne dorim să existe continuitate, este un proiect inedit şi mă bucur că sătenii au apreciat şi apreciază această idee şi această iniţiativă", a declarat Chiril Gaburici, Ministru al Economiei şi Infrastructurii.

"Pentru orice sat din Republica Moldova asemenea tronsoane sunt extrem de importante. Noi vom depune efort maxim ca în toate satele Moldovei să restabilim şi să reparăm capital astfel de porţiuni", a afirmat Sergiu Sîrbu, deputat.

În satul Zahoreni locuiesc 1500 de oameni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu