Bucurie mare pentru locuitorii din comuna Băcioi: Strada care duce spre grădiniţă şi şcoală, reabilitată

Locuitorii din comuna Băcioi, municipiul Chişinău, pot răsufla uşuraţi. După ani buni în care drumul spre grădiniţa şi şcoala din localitate era impracticabil chiar şi pentru pietoni, în sfârşit, a fost reparat. Porţiunea de peste un kilometru a fost dată în exploatare.

Lucrările au început încă la sfârşitul toamnei trecute, însă au fost stopate din cauza vremii nefavorabile şi reluate în primăvară.

"Mulţumim tuturor care au depus puţin efort asupra faptului că s-au gândit că măi merită şi lumea asta din Băcioi să meargă pe un drum cât de cât normal."

"Nu aveai pe unde merge. Mergea lumea pe sub garduri. Aici era o râpă, nu mergea nicio maşină.

Prezent la eveniment, Constantin Ţuţu, fost candidat pe circumscripţia 33, care include şi localitatea Băcioi, a spus că
reabilitarea arterei a fost posibilă datorită unei modificări făcute de Guvern în programul de stat "Drumuri bune", care a permis ca de proiect să poată beneficia şi suburbiile.

"Am rugat colegii din Guvern ca să rezolve această problemă pentru că până a începe construcţia aici nici pe jos nu puteai să mergi. Este un drum de legătură. Eu când eram mic tot mergeam pe aici la şcoală, am rupt foarte multă încălţăminte", a spus fostul deputat PDM. Constantin Ţuţu.

"Alegerile de mult s-au terminat dar iată dumnealui s-a ţinut de cuvânt şi a finisat acest drum pentru care suntem foarte recunoscători fiindcă dacă nu era el cred că şi azi erau gropi. "

Costul lucrărilor se ridică la un milion 900 de mii de lei.

"La 80% din drum este făcută construcţia capitală. Două straturi de pietriș şi două de asfalt. Asfaltul este calitativ, sper că băieţii noştri au lucrat la maxim cât au putut de bine", a spus administratorul companiei responabile de lucrări, Oleg Margină.

Cei de la Administrația de Stat a Drumurilor susţin că în baza aceleaşi decizii de Guvern,
vor fi reabilitate şi alte străzi din suburbiile Capitalei.

"Au fost operate modificări la program unde au apărut şi obiectele din suburbii cum ar fi satul Băcioi, Tohatin. Asta a fost modificarea programului "Drumuri bune". "

Anul trecut au fost reabilitați peste 1600 de kilometri de drum prin intermediul programului "Drumuri bune pentru Moldova". Investițiile s-au ridicat la peste 1,6 miliarde de lei. Programul continuă şi în acest an. 2 600 de kilometri de drum din peste 1100 de localităţi, urmează a fi reabilitaţi. În total, vor fi cheltuiţi 2,7 miliarde de lei. Programul a fost lansat de Guvern, la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu