Bucurie mare pentru copiii din satul Zgărdești. Școala nu va mai fi închisă

Embed:
Copiii din satul Zgărdeşti, raionul Teleneşti, sunt bucuroşi că nu vor fi nevoiţi să meargă la şcoală într-o altă localitate. Instituţia lor de învăţământ risca să fie optimizată în următorii ani, din cauza numărului mic de elevi şi a fondurilor insuficiente.

” Mă simt foarte confortabil în instituție, este foarte bine că școala este în sat și nu trebuie să mergem în altă instituție mai departe.”

”Mie îmi place să învăț aici este foarte bine. O să fie foarte greu să ne încadrăm noi în altă școală. ”

Profesorii spun că optimizarea școlilor nu este o soluție pentru că mulţi dintre ei riscau să rămână fără loc de muncă.

” Este o inițiativă foarte bună ca copii să rămână aici la noi în școală să învețe. E bine și pentru profesori și pentru părinți. Au toți de câștigat”, a spus profesoara Lilia Claihnet.

”Aveam de gând să plec în Germania la fiică, să primesc un salariu cât de cât și să pot să-mi asigur bătrânețile”,a spus profesoara Viorica Cateli.

Reprezentanții administrației publice locale și părinții spun că satul ar fi murit odată cu închiderea gimnaziului.

”Școală să lucreze mai departe. Și așa satul se îndepărtează tare. Trebuie să fie cum o fost cândva și pedagogii să aibă de lucru cum o lucrat până în timpul de față”.

” Propunerea domnului Plahotniuc e binevenită pentru că dacă în sat se va închide școala înseamnă că satul încetișor dispare”, a spus  primarul comunei Zgărdești, Ștefan Roșca.

Ieri, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a cerut stoparea procesului de închidere a şcolilor. PDM a constatat erori grave în realizarea programului de reformare a educaţiei şi va propune o soluţie de alternativă care să nu-i afecteze pe elevi şi profesori. În această vară, 16 școli din țară au fost în prag de optimizare, din cauza numărului prea mic de elevi. Trei dintre acestea sunt din raionul Telenești.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu