Bucurie mare pentru copiii din Filipeni. Un teren de joacă modern a fost inaugurat de hramul localităţii

Embed:

Bucurie mare pentru copiii din satul Filipeni, raionul Leova. Micuții se pot distra acum pe un teren de joacă nou, care a fost inaugurat de hramul localităţii. Acesta a fost construit cu bani din bugetul local și cu sprijinul unor agenți economici.

Copiii au fost nerăbdători să se dea pe tobogane și nu au așteptat inaugurarea oficială.

"Atragem atenția la generația tânără pentru că ei sunt patrimoniul nostru, viitorul nostru. Le dăm posibilitatea să se dezvolte, să aibă o ocupație", primarul satului Filipeni, Vasile Grosu. 

Părinţii sunt bucuroşi că odraslele lor au acum unde se juca în siguranţă:

"Pentru noi este o mare bucurie. Copii vor avea ocupație, loc de relaxare."

"Sunt ca asistent parental profesionist, am și o fetiță la plasament și cred că o să fie foarte bucuroasă de ceea ce se petrece aici."

"- Ai reușit să te joci deja? să încerci vreun tobogan sau nu ? - Da - Și ți-a plăcut? - Da."

"Până acum copii noștri vedeau numai la televiziune sau ascultau la radio, dar acum în mod practic văd ce înseamnă viața pentru copii."

La eveniment a participat și deputatul democrat, Valentina Buliga, care a declarat că este mândră de realizările autorităților locale.

"Atunci când în sat ai un teren de joacă, ai o grădiniță dotată, ai un centru de sănătate unde sunt create condiții pentru investigații și tratament, unde ai o casă de cultură, o primărie cu ușile deschise larg, asta și este o motivare pentru a rămîne în sat", a spus democrata Valentina Buliga. 

Sărbătoarea a continuat cu un concert unde au evoluat formația Potcoava și interpreta de muzică populară Lenuța Gheorghiță, iar apoi a fost organizată hora satului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu