Bucurie mare pentru copiii din Căpriana. Singura grădiniță din sat şi-a redeschis uşile după 26 de ani

Embed:
Sărbătoare mare în satul Căpriana din raionul Străşeni. După 26 de ani, în localitate şi-a redeschis uşile singura grădiniţă, care are o capacitate de 140 de locuri. Micuţii au dansat, au cântat şi le-au mulţumit celor care au transformat locul părăsit într-o instituţie modernă.

Acum grădiniţa are şase grupe, un bloc alimentar dotat cu tehnică nouă, cabinet medical, sală festivă şi terenuri de joacă pentru micuţi. Administraţia instituţiei spune că s-au ocupat aproape toate locurile.

"Copii sunt înscrişi în grădiniţă avem circa 120 de copii deja înscrişi. Sperăm ca pe parcursul anilor să creşă şi natalitatea în satul nostru", a declarat Olga Rauța, directoarea grădiniţei.

"În totalitate a fost reparat, dotat cu ultimele modele de mobilier cu ultimele modele de tehnică care, cu tot necesarul care trebuie unei grădiniţe de copii", a spus Ion Scutaru, primar Căpriana.

Părinţii sunt bucuroşi că nu vor mai fi nevoiţi să îşi ducă micuţii în satele vecine sau să îi ţină acasă.

"Acasă ii ţineam toată ziulica. Mai era la şcoală de la cinci ani jumate de zi cât de cât era mai uşor. Acum poate cât de cât va fi mai uşor, mai bine."

"Nicăieri nu îl duceam chiar acasă stătea că nu aveam unde să îl dăm. Era în satul vecin, dădeau, dar era greu de circulat la rutieră. Mai avem unul micuţ acasă."

"Ne bucurăm foarte mult că se deschide grădiniţa o să fie copii mai aproape de noi şi o să fie mai uşor. "

Copii au făcut cunoştinţă cu educatorii şi cu noua încăpere.

"La grădiniţă sunt mulţi copii, desenez, îmi fac mulţi prieteni, cânt, dansez, mă joc "

"O să desenez, o să dorm, o să mă joc."

Prezentă la inaugurare, ministrul Educaţiei, Monica Babuc, a verificat condiţiile din instituţie.

"Copii începând cu doi ani, pot aici nu numai să se afle în condiţii bune de îngrijire, dar şi să primească educaţia pe care o necesită şi o merită. Şi mă bucur să spun că aceşti copii vor învăţa deja conform noii curricule pentru instituţiile de educaţie timpurie", a declarat Monica Babuc, ministru Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

În reconstrucţia grădiniţei s-au investit şase milioane de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu