Bucurie mare: O grădiniţă din sectorul Buiucani a primit în dar tonometre, inhalatoare şi vitamine

Embed:
Metode moderne de tratament şi echipament medical nou pentru 65 de copii de la o grădiniţă-creşă din sectorul Buiucani. Instituţia, care educă micuţi din familii cu risc de îmbolnăvire de tuberculoză, a primit mai multe termometre electronice, tonometre, inhalatoare, vitamine şi pastile. Donaţia a fost făcută de sponsori din Austria cu sprijinul financiar al Fondului pentru copii cu nevoi speciale din Germania.

Specialiştii de la grădiniţă spun că de acum încolo tratamentele vor avea efectul aşteptat.

"Atunci când nu erau aparatele inhalatoare eram nevoiţi să facem proceduri într-o cadă cu aburi. Acum avem deja aparate moderne şi ne este mult mai uşor", a spus asistenta medicală, Galina Boruşevscaia.

Directoarea instituţiei spune că înainte de administrarea medicamentelor, responsabilii s-au asigurat că micuţii nu au contraindicaţii.

"Au fost anunţaţi părinţii să vedem dacă copii nu au alergie de la careva componente care conţin aceste vitamine. Am observat că numărul copiilor e micşorat de îmbolnăvire este în scădere",a spus directorarea grădiniţei-creşă nr. 110, Elizaveta Tulbu.

Recent, cu sprijinul aceloraşi sponsori a fost renovat şi dotat cu tehnică modernă blocul alimentar, spălătoria şi blocuri sanitare.

"După ce am fost aici şi am vazut şi acum, este cer şi pământ. Ei se vor însănătoşi mai repede, iar în societatea noastră vor intra oameni săsnătoşi şi moral şi fizic", a spus secretarul Comisiei UNESCO în Moldova, Constantin Tulbu.

Alături de donatori a fost şi şefa comisiei parlamentare pentru protecţie socială, Valentina Buliga.

"Am venit cu contribuţia noastră ca în această grădiniţă blocul alimentar să corespundă tuturor standartelor ca cabinetul medical să fie dotat cu cele necesare pentru a le oferi îngrijiri medicale, sunt copii care au trecut printr-o maladie şi au încă sechelele unei maladii cum este tuberculoza", a spus  deputatul PDM, Valentina Buliga.

Pentru reparaţia şi reutilarea blocurilor instituţiei şi echipamentului medical, sponsorii au alocat 24 de mii de euro.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu