Bucurie mare la Cristeşti! Elevii gimnaziului din localitate au primit cadouri de la Fundaţia "Edelweiss"

Embed:

Bucurie mare pentru elevii gimnaziului din satul Cristeşti, raionul Nisporeni. Copiii au primit, astăzi în dar un laptop, boxe, mingi şi palete. Cadourile au fost oferite de Fundaţia "Edelweiss" la rugămintea unei profesoare care a vrut, astfel, să le facă o surpriză copiilor şi să-i încurajeze să obţină rezultate mai bune la învăţătură. 

Cadourile le-au colorat, la propriu, ziua copiilor. Aceştia nu au ezitat să le testeze, aşa că, în scurt timp, sala de festivităţi s-a transformat într-una de sport. 

Profesorul de educaţie fizică spune că mingile şi paletele de tenis îi vor atrage pe copii ca un magnet la ora de sport.

"Ca in orice sat din republica ducem lipsa de inventar vedeti ca elevii sunt foarte bucuroşi", a declarat profesorul educaţie fizică, Mihai Zavede.

Svetlana Secrieru este cea care a cerut ajutorul Fundaţiei "Edelweiss". Răspunsul nu a întârziat însă să apară.

"Noi, văzând solicitarea dumneavoastră, nu am putut să rămânem indiferenţi. Astăzi am venit cu o donaţie la voi şi în primul rând la clasa voastră dar sperăm să vă împărţiţi cu toată şcoala", a declarat directorul executiv al fundaţiei "Edelweiss", Lara Moraru.

Dascălul spune că darurile au fost mai mult decât necesare, în special laptopul cu ajutorul căruia lecţiile vor fi mai atractive.

"Atât de mult m-am bucurat, nu aveţi idee. Am venit în clasa a doua zi, le-am spus copiilor vestea şi ei...uraaa, vom avea în şcoală un laptop. Calculatorul în etapa educativ istructivă are un mare rol pentru a capta atenţia copiilor, imaginaţia, pentru a include elevii cu dizabilităţi", a spus învăţătoarea, Svetlana Secrieru.

În semn de mulţumire, copiii au recitat poezii. La gimnaziul din Cristeşti, raionul Nisporeni, învaţă 92 de elevi, majoritatea fiind din familii sărace.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu