Bucurie în sportul moldovenesc, după victoria Zalinei Marghiev la Universiada din China

Embed:

Medalia de aur obţinută de Zalina Marghiev la Universiada din China a adus bucurie în lumea sportului moldovenesc. Şi, cum era de aşteptat, ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, vrea cu orice preţ să o menţină pe Zalina în ţară.

"Sunt mândru şi bucuros că am aşa discipoli şi sperăm ca şi la Jocurile Olimpice să ajungă în finală", a declarat Gheorghe Leşcu, directorul şcolii municipale de atletism.

"Asceasta e cea mai bună performanţă în anul acesta şi rezultatul este foarte important pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Londra", amenţionat Anatolie Balan, preşedintele Federaţiei de Atletism din Moldova.

Ministrul Cebanu se gândeşte acum la faptul că alte ţări ar "adopta-o" şi mâine pe Zalina Marghiev. De aceea, caută argumente să o convingă să facă performanţă sub drapelul Moldovei.

"Faptul că a obţinut o medalie măreşte şansele de a avea o bursă mai mare, anumite premii băneşti. Nu vom permite ca sportivii noştrii de performanţă, cei mai buni sportivi pe care îi are Moldova, să părăsească republica. Vom face tot posibilul să-i păstrăm în echipa şi loturile naţionale", a declarat Ion Cebanu.

Graţie medaliei obţinute de Zalina Marghiev la Universiada de la Shenzhen, Moldova a urcat pe locul 27 în clasamentul general al competiţiei şi a depăşit state precum Belgia, Canada şi Cehia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu