Bucuria micuților. Terenul de joacă a grădiniței din Țânțăreni a fost renovat

Embed:
Grădinița din comuna Țânțăreni are acum un teren de joacă de toată frumusețea. Lucrările de reparaţie au durat trei luni, după ce Primăria Chişinău a alocat două milioane de lei în acest sens.

Renovarea terenului de joacă din curtea grădiniței a început în această vară.

"Reparația gardului absolut de la talpă, reconstruirea pavilioanelor noi, amenajarea teritoriului, pavarea de jur împrejur a instituțiie. Erau pavilioanele foarte deteriorate, avariate, din lemn putred, deoarece de 45 de ani de când e fondată instituția, nu au fost reconstruite",a spus directoarea grădiniţei din Ţânţăreni, Violeta Spânu.

Cei mai fericiţi sunt copiii, iar părinţii sunt mulţumiţi că cei mici se vor putea juca în siguranţă.

"Foarte frumos, foarte. E curat, e amenajat, fără cuvinte. Super. s-au străduit la suta de procente."

"Terenul este foarte bine amenajat sperăm că cu timpul va fi și iarbă pentru copilași să nu fie murdari. În principiu suntem mulțumiți."

Reînnoirea infrastructurii a fost una dintre condițiile autorităţilor din Ţânţăreni, atunci când Chișinăul a propus depozitarea deşeurilor la groape de gunoi din localitate.

"Lucrările s-au făcut calitativ, nu exclud că undeva s-au făcut și careva gafe, dar toate le vom lichida dacă vor apărea pe parcurs. Considerăm că aceasta este un cadou foarte mic din partea municipiului Chișinău",a spus primarul interimar al municipiului Chişinău, Nistor Grozavu. 

Primăria Capitalei a reuşit să ajungă la o înţelegere cu autorităţile din Ţânţăreni, după ce a intervenit premierul Pavel Filip. Reprezentantul guvernului afirmă că, datorită conlucrării bune, satul arată mai bine.

"Ne bucurăm foarte mult că ne-a reușit acest lucru. Suntem convinși că toate celelalte promisiuni care sunt stabilite în acordul de colaborare vor fi realizate, altfel nici nu poate fi", a spsu secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac.

În urma acestui acord, în comuna Țânțăreni vor fi implementate și alte proiecte.

"La moment suntem la construcția stației de epurare care este în localitate, reabilitarea drumurilor. Avem o stație de tratare a apei carea fost defectată și la fel primăria municipiulu Chișinău o va construi din nou", a spus primarul comunei Țânțăreni, Ina Pașcan.

În total, pentru proiectele de infrastructură din Ţânţăreni, Primăria Chişinău a alocat şase milioane de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu