Bucură-te din plin de vacanță! Lucruri pe care trebuie să le știi despre călătorii

Este adevărat că fiecare vacanță poate deveni o escapadă care te distanțează de stresul zilnic, însă există anumite reguli utile pentru a putea valorifica în mod eficient timpul liber. Nu este vorba despre interdicții, ci mai degrabă despre un ghid care va accentua voia bună, prevenind clipele neplăcute sau irosirea momentelor speciale petrecute departe de casă.

Iată ce ar trebui să știi despre călătorii:

1. Costurile nu vor deveni niciodată foarte mici

Foarte multe persoane amână călătoriile pentru că sunt convinse că își vor permite mai ușor vacanțele dacă mai așteaptă. Realitatea este că escapadele vor deveni din ce în ce mai scumpe, mai ales după ce te căsătorești și mergi cu toată familia, scrie eva.ro.

2. Poți dormi mai mult când te întorci acasă

Poate crezi că ai nevoie de 8 ore de somn în fiecare noapte, dar nu este același lucru în vacanță. Lasă adrenalina călătoriei să te ghideze și distrează-te mai mult pentru că vei avea tot timpul să te odihnești după ce ești din nou acasă. Precis nu vei privi înapoi gândindu-te că ai făcut foarte bine că ai dormit până târziu. Mai bine redu temporar numărul de ore de somn, descoperă peisaje și monumente unice și integrează-te în atmosfera și cultura locului pe care îl vizitezi.

3. Presupune întotdeauna că îți vei depăși bugetul cu 20%

Adaugă 20% peste totalul la care te-ai gândit pentru a evita grijile și stresul legat de bani în timpul vacanței. Nu înseamnă că vei cheltui cu siguranță acea sumă, dar vei fi pregătit pentru costuri mai ridicate sau întâmplări neprevăzute.

4. Sunt mari șanse să nu te mai întorci în acel loc

Multe persoane spun des că vor realiza o anumită activitate data viitoare când vin într-un anumit loc, dar sunt mari șanse să nu se întâmple, așa că mai bine încearcă totul chiar acum. Indiferent cât de mult îți place o anumită locație există foarte multe peisaje speciale care te pot atrage în următorul concediu.

5. Rezervă timp pentru a te informa

Folosește Instagramul, blogurile de călătorii, Google sau diferite cărți informative pentru a cerceta istoria și tradițiile locului spre care te îndrepți. Vei vedea că a meritat când ajungi acolo.

6. Călătorește pentru tine, nu pentru grup

Dacă ai venit în vacanță cu un grup nu te feri să petreci timp pe cont propriu pentru a explora aspectele care te atrag cel mai mult în locația aleasă. Vă puteți întâlni cu toții la finalul zilei și veți avea povești interesante de împărtășit despre flori, faună, scufundări, peisaje sau feluri de mâncare irezistibile.

7. Răsăritul este mai benefic decât apusul soarelui

Dacă trebuie să alegi între cele două opțiuni mai bine scoală-te devreme pentru a prinde răsăritul. Vei avea timp să realizezi mai multe activități după ce te bucuri de combinația magică de culori de la începutul zilei.

8. Orice oraș se vede mai bine de pe un acoperiș

Dacă plănuiești să vizitezi un anumit oraș să știi că vei putea observa priveliștea mult mai bine de sus. 

Alege un bar sau un restaurant situat pe acoperișul unei clădiri înalte și vei avea parte de o viziune panoramică a tuturor clădirilor și străzilor.

9. Evită să te îndrăgostești

Idilele sunt adesea consecința călătoriilor în locații exotice, dar nu este recomandat să pierzi lucrurile pe care ți-ai dorit să le vezi pentru că îți dedici timpul exclusiv unei persoane care ar putea să nu facă parte din viitorul tău. Mai bine lasă totul să decurgă lent și vei evita dezamăgirea sau regretele.

10. Nimic nu este gratis, indiferent unde călătorești

Este esențial să ai mereu mărunt sau cardul la tine și nu te încrede în cineva care îți spune că un anumit lucru este gratis. Se întâmplă foarte rar.

11. Ține un jurnal sau scrie în blog

Este foarte util să-ți păstrezi amintirile prin intermediul rândurilor scrise sau cu ajutorul fotografiilor. La vârstele înaintate îți va face plăcere să revezi locurile vizitate sau să le arăți copiilor și nepoților.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu