Bucate tradiţionale şi peisaje de poveste. Turiştii au dat năvală la pensiunile de la Orheiul Vechi

Embed:

Moldovenii profită din plin de ultimele zile calde de vară. Aceştia au ales să fugă de asfaltul încins şi să se refugieze în sânul naturii. Pensiunile rustice sunt în topul preferinţelor atât în rândul oamenilor din ţara noastră, cât şi a turiştilor străini care vin în Moldova.

Turiştii au dat năvală zilele acestea la pensiunile de la Orheiul Vechi.

"Pe an ce trece, la noi la Butuceni, sunt tot mai mulţi şi mai mulţi. Ne descoperă lumea, a simţit că e bine. Noi ne străduim să facem totul simplu și tradiţional", spune Anatol Butnaru, directorul unei pensiuni agroturistice.

Oamenii care aleg să-şi petreacă zilele de vacanţă la Butuceni nu se vor plictisi. Cei care vor linişte se pot relaxa cu o plimbare pe malul Răutului, iar cei care caută senzaţii tari le pot găsi pe stâncile din zonă.

"De cu zori gospodinele pregătesc bucate, coc pâine, pregătesc diferite bucate, sarmale, conserve. Turiştii pot participa", mai spune Anatol Butnaru.

Oamenii vin aici pentru bucatele tradiţionale şi pentru priveliştea de poveste.

Guvernul a decis ca zilele de 29 și 30 august să fie libere. Bugetarii vor avea posibilitatea să se odihnească cinci zile la rând, din 27 august, când este marcată Ziua Independenței, şi până în 31 august, de Ziua Limbii Române.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu