Britanicii vor decide dacă îl extrădează pe Gorbunţov Moldovei. Acesta va fi judecat pentru tentativa de a asasina un bancher

Un oligarh rus care a fost împuşcat în faţa casei sale luxoase din Londra acum doi ani va compărea în septembrie în faţa instanţei care va decide dacă îl va extrăda autorităţilor de la Chişinău. Publicaţia The Daily Mail scrie că Gherman Gorbunţov urmează să fie judecat în Moldova pentru o presupusă tentativă de a-l asasina pe bancherul Renato Usatîi.      

Gherman Gorbunţov, în vârstă de 48 de ani, în care s-au tras şase focuri de armă într-o tentativă de asasinat în martie 2012, este cerut de moldoveni pentru a fi diferit justiţiei. Omul de afaceri a fost declarat sănătos joi de către spitalul în care a fost operat după rănire.

Gorbunţov este acuzat că ar fi comandat unui killer să-l ucidă pe Renato Usatîi, într-o dispută privind controlul asupra unei bănci. Usatîi a cumpărat o cotă în valoare de aproape 30 de milioane de lei în Universalbank din Moldova, care aparţinea lui Gorbunţov, iar acesta se confrunta cu datorii

Audierile cu privire la eventuala extrădare vor avea loc pe 1 septembrie. După ce a fost împuşcat, Gorbunţov s-a ascuns într-un domiciliu secret, păzit de poliţişti înarmaţi.

The Daily Mail afirmă că procurorii moldoveni au confirmat solicitarea de a-l extrăda pe Gorbunţov.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu