Britanici sunt nemulţumiţi de alegerile parlamentare de ieri

Embed:

Fosta opoziţie parlamentară din Marea Britanie, partidul Conservator, este lider în alegerile de ieri. Însă se pare că formaţiunea condusă de David Cameron nu va acumula numărul suficient de locuri în legislativ, pentru a forma o majoritate unică. Acest lucru a nemulţumit britanicii, care încă nu ştiu cine va conduce ţara în următorii ani.

Potrivit rezultatelor preliminare anunţate la 13.15, ora Moldovei, Conservatorii britanici ar putea avea 291 de locuri în Parlament, sau cu 40 mai multe decât laburiştii conduşi de premierul Gordon Brown. Deocamdată liberal-democraţii au 52 de locuri în legislativ. Niciunul dintre partide nu deţine majoritatea absolută, pentru a putea conduce.

"Oamenii nu mai ştiu ce să creadă";"Nu sunt mulţumit de aceste rezultate. Cred că această situaţie va crea un adevărat haos. Vor fi prea mulţi şefi, iar noi avem nevoie doar de un singur om, care să conducă", acestea sunt doar cîteva păreri ale britanicilor.

Analiştii politici presupun o coaliţie dintre liberal-democraţii lui Nick Clegg şi laburiştii conduşi de Gordon Brown, ceea ce i-ar oferi celui din urmă încă un mandat de premier.

Unii britanici consideră că actualul premier, Gordon Brown, ar trebui să-şi cedeze fotoliul. "Cred că a condus destul, îmi pare rău pentru acest domn. Nu cred că problemele apărute în ţară sunt provocate de premier, cred că unele le-a primit prin succesiune, dar asta e."

Viitorul premier va avea de soluţionat problema deficitului bugetar, care este de 11 procente din produsul intern brut. De asemenea, va fi nevoit să micşoreze cheltuielile parlamentarilor şi să implementeze o reformă politică.

loading...

Lasă un comentariu