Brînzan neagă acuzaţiile şefului statului despre schema de vânzarea a autorizaţiilor de transport a mărfurilor în Rusia

Embed:

Replici dure în adresa preşedintelui ţării, Igor Dodon. Ministru al Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan neagă acuzaţiile şefului statului despre presupusa schemă de vânzarea a autorizaţiilor de transport a mărfurilor în Rusia.

În opinia lui, acestea sunt afirmaţiile nefondate, care nu-i face faţă unui preşedinte de ţara, ci "unui ... preşedinte de colhoz" - s-a exprimat Brînzan. 

"Nu există aşa o schemă la ministerul Economiei. Şeful statului care cândva a fost ministru al Economiei aici ştie mai bine, decât mine, că aceste permise sunt transmise pe calea diplomatică direct de la ministerul de Transport al Rusiei la ANTA din Republica Moldova. Noi nici nu ştim, cum arată aceste permise. Faptul că domnul preşedinte a coborât la acest nivel, nu-i face faţă, unui preşedinte de ţară, poate unui preşedinte de colhoz", a spus VADIM BRÎNZAN, ministru al Economiei şi Infrastracturii.

Săptămâna trecută, şeful statului, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni că ministerul Economiei este implicat în vânzarea autorizaţiilor de transport a mărfurilor în Rusia.

"Noi ne ducem, ne înțelegem cu Federația Rusă, ne dau 1.250 de autorizații de acestea, ele ajung la Ministerul nostru al Economiei și acolo se vând cu 1.000 sau cu 500 de euro fiecare. Din septembrie până acum, oamenii au plătit 500, o mie de euro. Ce fel de deoligarhizare e asta", a spus IGOR DODON, preşedintele ţării.

Amintim că ieri, partidul socialiştilor a emis un comunicat de presă în care a precizat că în urma unei întruniri, la care a participat şi Igor Dodon, s-a decis ca în alianţă să fie puse în discuţie propuneri de remaniere a unor miniștri, care gestionează deficitar domeniile pe care le administrează. În declarația socialiștilor se menționa că unul din ministerele cu cele mai grave probleme este cel al economiei. Brânzan a refuzat astăzi să comenteze aceste declaraţii.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu