BREXITUL, ÎN INCERTITUDINE. THERESA MAY EZITĂ SĂ CEARĂ UN NOU VOT

Embed:

Theresa May ezită să ceară un nou vot în Parlamentul de la Londra pentru Acordul privind Brexit, după ce acesta a fost respins de două ori.

Premierul Marii Britanii şi-a argumentat decizia prin faptul că nu există majoritatea necesară ca documentul să fie aprobat.

"După cum stau lucrurile, încă nu există suficient sprijin în Parlament pentru a vota încă o dată acordul pentru Brexit", a spus premierul Marii Britanii.

Totodată, Theresa May a anunţat că Guvernul pe care-l conduce se opune amendamentului propus de către un coleg de partid, prin care Parlamentul ar urma să preia controlul asupra procesului ieşirii Marii Britanii din UE.

"Guvernul se va opune acestui amendament. Totuşi, pentru a ne îndeplini obligaţiunile faţă de Parlament, vom solicita mai mult timp pentru a avansa în procesul privind Brexit", a spus Theresa May.

În cadrul Summitului UE de săptămâna trecută, s-a decis ca termenul ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar să fie prelungit până în 22 mai, dar condiţia este ca Parlamentul de la Londra să voteze Acordul săptămâna aceasta.

În caz contrar, termenul se prelungeşte doar până în 12 aprilie şi Marea Britanie riscă să iasă din Uniunea Europeană fără Acord.

În acelaşi timp, Theresa May a avertizat că dacă Parlamentul nu aprobă documentul din a treia încercare, atunci Londra va trebui să solicite o nouă amânare şi să organizeze alegerile europarlamentare din luna mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu