BREXIT: Lituania SE TEME că UE va fi mai nesigură față de Rusia

Lituania se teme că după Brexit Europa se va arăta mai puțin fermă față de Moscova și dorește ca Uniunea Europeană și Marea Britanie să își păstreze pe cât posibil relațiile, a afirmat luni seară șeful diplomației de la Vilnius, scrie agerpres.ro

"Ne-ar plăcea să salvăm ce încă nu a fost distrus, ce este posibil de salvat", a declarat presei Linas Linkevicius.

Chiar dacă în prezent trebuie "clarificate" relațiile dintre UE și Londra, Lituania "nu vrea să se grăbească pentru a expulza Marea Britanie".

El și-a exprimat temerea că, în cadrul Uniunii Europene, "vocile celor care au luat poziții mai ferme (față de Rusia) vor slăbi" odată cu plecarea Londrei, considerată "un aliat strategic".

Marea Britanie este un susținător fervent al menținerii sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza Ucrainei, în timp ce Franța și Germania se arată mai flexibile.

Ministrul lituanian a criticat această abordare "mai pragmatică și flexibilă" care, în opinia sa, este "complet contraproductivă" și a cerut "sancțiuni suplimentare".

Linas Linkevicius a făcut cunoscut că a avut consultări cu omologii săi din țările baltice și scandinavi care, la rândul lor, s-au pronunțat pentru "un proces civilizat" de definire a noilor relații dintre Londra și UE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu