BREXIT, INCERTITUDINE TOTALĂ. La Bruxelles începe un nou summit pe această temă

Embed:

Incertitudine totală privind soarta Marii Britanii, deşi au mai rămas două săptămâni până când ţara trebuie să iasă din Uniunea Europeană.

Liderii de stat şi de guvern din blocul comunitar se întâlnesc astăzi la Bruxelles în cadrul unui nou summit ce are pe agendă, printre altele tema Brexitului şi cea a calendarului de învestire a noii Comisii Europene.   

Presa occidentală scrie că va fi nevoie, probabil, de o nouă amânare a Brexitului având în vedere că timpul rămas nu este suficient pentru negocierea şi semnarea unui nou acord. 

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat public de mai multe ori că nu va cere o amânare a ieşirii ţării sale din Uniunea Europeană. Asta deşi există o lege votată în Parlamentul de la Londra care îl obligă să facă acest lucru dacă un acord nu este obţinut în timp util.   

Pe de altă parte, o amânare ar fi necesară şi în cazul învestirii noii comisii conduse de Ursula von der Leyen. Romania şi Franţa nu au nominalizat noi comisari europeni, după respingerea primelor propuneri în comisiile Parlamentului European.

Astfel, nu mai e timp pentru audierea acestora şi pentru votul în plenul Legislativului European, până la sfârşitul lunii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu