#BREXIT. În Marea Britanie ar putea fi organizat al doilea referendum privind apartenenţa la UE

O petiţie a fost depusă pe site-ul Parlamentului britanic pentru organizarea unui nou referendum privind apartenenţa la UE.

Această petiţie susţine că în urmă votului de joi ar fi îndeplinite condiţiile pentru organizarea unui nou scrutin, scrie ziare.com.

Prin petiţia online se cere aplicarea unei reguli care prevede, dacă opţiunea de rămânere sau de părăsire a UE obţine mai puţin de 60 la sută din voturile exprimate de mai puţin de 75 la sută din cetăţenii cu drept de vot, ar trebui să aibă loc un alt referendum.

Toate petiţiile care primesc mai mult de 100.000 de semnături pot fi luate în considerare pentru dezbatere în Parlament, cum a fost, de exemplu, cazul legalizării canabisului.

Pragul de 100.000 de semnături a fost deja depăşit, la miezul zilei în Marea Britanie, petiţia putând fi trimisă astfel Parlamentului.

Puţin peste 72% a fost prezenţa la referendumul privind apartenenţa Regatului Unit la UE, iar cei care au votat în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE au reprezentat aproape 52% dintre cei prezenţi la urne.

Astfel, sunt întrunite condiţiile pentru că parlamentarii să ia în considerare petiţia şi să accepte organizarea unui nou referendum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu