Brazilia: Ministrul de externe Jose Serra a demisionat. Care este motivul

Ministrul de externe al Braziliei, Jose Serra, și-a prezentat demisia din motive de sănătate, a anunțat președinția de la Brasilia, transmit AFP și DPA, citate de Agerpres.

În scrisoarea trimisă miercuri președintelui Michel Temer, Serra a precizat că demisionează, 'cu tristețe', din motive de sănătate cunoscute șefului statului, și că va avea nevoie de patru luni de odihnă.

Serra, în vârstă de 74 de ani, a fost operat la coloana vertebrală în luna decembrie, iar, potrivit cotidianului Folha de Sao Paulo, echipa medicală i-a interzis să călătorească timp de patru luni.

Jose Serra, membru al partidului Mișcarea Democrată, de centru-dreapta, a devenit ministru de externe după instalarea la președinție a lui Michel Temer, care înlocuit-o la președinție pe Dilma Rousseff, destituită în vara lui 2016.

De atunci, șase miniștri și un consilier apropiat al lui Temer și-au părăsit funcțiile, pentru dezacorduri interne, acuzații de corupție sau, în cazul lui Serra, din motive de sănătate.

Jose Serra a fost senator și guvernator al statului Sao Paolo și a candidat de două ori la președinție, fiind învins de reprezentanții stângii, Luiz Inacio Lula da Silva în 2002 și Dilma Rousseff în 2010.

Pe aceeaşi temă