Brazilia a intrat în febra pregătirilor

Embed:

Brazilia este în toiul pregătirilor! Organizatoarea Cupei Confederaţiilor din 2013 şi a Campionatului Mondial din 2014 este în progres cu lucrările de pe stadioane. Astfel a evaluat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, pregătirile sud-americanilor, după o scurtă vizită în Brazilia.

Jerome Valcke, secretarul General al FIFA, a declararat că este mulţumit de felul cum decurge construcţia stadioanelor în Brazilia.

"Nu este nici o problemă. Nu este niciun stadion, care să se afle într-o stare deplorabilă şi să fie într-o zonă periculoasă pentru Cupa Mondială", a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.

În ultima perioadă, FIFA a pus presiune asupra autorităţilor braziliene pentru ca lucrările să se încheie în termenul stabilit. Stadioanele din Manaus şi Cuiaba sunt pe jumătate gata, iar până în luna iunie ar trebui să fie date în exploatare.

"A fost greu, a fost lent, a fost diferit odată cu presiunea evenimentului", a mai adăugat Valcke.

Singura arenă care e gata, în proporţie de 70 la sută, să găzduiască un meci oficial este Maracana din Rio de Janeiro. Pe acest stadion se va disputa şi finala Cupei Mondiale din 2014.

Valcke se află la a patra vizită în Brazilia, pentru a monitoriza pregătirile pentru cele două mari competiţii, Cupa Confederaţiilor din 2013 şi Campionatul Mondial de Fotbal din 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu