Brazii tăiaţi la temperaturi pozitive rezistă mai puţin

Embed:

Pomul de Crăciun este unul dintre cele mai importante elemente care ne înfrumuseţează casa de sărbători.

Multă lume nu-şi închipuie Revelionul şi Crăciunul fără brad, dar nu toţi ştiu, cum să-l aleagă şi să-l păstreze corect.

Pentru ca molidul să reziste mult timp e bine să cunoaştem câteva ponturi. Specialiştii susţin că brazii tăiaţi la temperaturi pozitive se păstrează mai puţin.

În schimb, pomii retezaţi pe ger sunt pufoşi şi au crengile drepte. Când mergeţi la piaţă trebuie să ţineţi cont că dacă ramura bradului se îndoaie uşor, atunci copacul a fost defrişat recent. Odată ajunşi cu bradul acasă nu vă grăbiţi să-l împodobiţi.

Din cauza schimbării bruşte a temperaturii acele pot cădea foarte repede.

"Îl ținem inițial în hol. Pe urmă îl trecem într-o cameră puțin mai călduroasă, +10,+12 grade. Apoi îl ducem în camera unde să-l ținem de sărbători. Evitînd la 100 de procente contactul cu sursele de căldură, cămin, baterii", a comunicat comerciantul, Vasilie Semaşco.

Pentru a-i prelungi viaţa bradului, cea mai simplă variantă este să-l păstrăm într-o căldare cu nisip şi să-l udăm cu apă caldă în care dizolvăm o aspirină. Putem adăuga în apă şi sare de lămâie sau zahăr.

"Apă de dorit să fie pură, acolo toate meneralele necesare pentru dînsu. De asta și se pune aspirina se folosesc metodele netradiționale. Să fie cît mai umed de atîta ca el să aibă de unde să se alimenteze",  a comunicat comerciantul, Vasilie Semaşco.


Încăperea în care se află Pomul de Crăciun trebuie aerisită şi umidificată regulat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu