Bradul pentru Târgul de Crăciun a ajuns în Chişinău din munţii Carpaţi (FOTO)

Embed:

Bradul pentru Târgul de Crăciun, care va fi organizat şi în acest an de Guvern, a ajuns în Chişinău din munţii Carpaţi. Acesta urmează să fie instalat pe strada 31 august şi va fi împodobit cu 46 de mii de luminiţe.

În Capitală, molidul a fost însoţit de o fanfară, Moşi Crăciuni şi plutonul de cavalerie a poliţiei până la sediul Executivului. Acolo, bradul a fost întâmpinat de premierul Pavel Filip.

Ceremonia de aducere a bradului a atras privirile trecătorilor, iar unii chiar au făcut poze.

"-Ce ai văzut?

-Bradul.

-Ți-a plăcut. O să vii când vor fi sărbătorile?

-Da.

-Ai văzut și Moș Crăciunii?

-Da. Au dat din mână."

"Este foarte frumos pentru oamenii care o văd și este o atmosferă pozitivă și frumoasă înainte de sărbători."

"Știm că povestea de Crăciun începe în primul rând de la brad. Îmi permiteți mie ca și om care a mijlocit cumva venirea bradului în țara noastră, să vă transmit acest certificat precum că bradul acesta minunat care ne va înfrumuseța Târgul de Crăciun. Este un cadou din partea Guvernului României", a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

"– Dacă vă spun o poezie…

-Vă dăm bradul!

-Wow! Bradul are zăpadă pe el. Zăpadă adusă din Carpații românești. Brad frumos cu aromă adusă din Carpații din România."

Premierul a îndemnat oamenii să se bucure de venirea sărbătorilor de iarnă.

"Când întâmpinăm bradul în cadrul unei ceremonii, unei ceremonii care de fapt se întâmplă în multe capitale ale lumii, ceea ce ar însemna că și Republica Moldova și Chișinăul se aliniază la capitalele europene", a spus premierul Pavel Filip.

Pavel Filip a fost rugat de jurnalişti să compare acest brad cu cel instalat de primăria Capitalei.

"Aș putea să vă sugerez să ne bucurăm cu toții de această sărbătoare și să încercăm cumva să încetăm în a face comparație și în a ne măsura brazii unde este mai mare, care este mai verde, care este mai înalt", a spus premierul Pavel Filip.

Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie. Acolo vor fi amenajate mai multe zone de distracţii, iar surpriza din acest an va fi o roată panoramică, cu înălţimea de 20 de metri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu