Braconieri reţinuţi în nordul ţării. Au împuşcat o cărpioară, au amplasat capcane şi aveau arme fără acte

O căprioară vânată, capcane, plase, armă și muniție fără acte au fost depistate de polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD. În prezent, trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru încălcarea regimului de frontieră, cu scop de braconaj cinegetic, și deținerea ilegală a armei și munițiilor. Reținerile au fost efectuate la sfârşitul săptămânii trecute.

În primul caz, pe direcția localităților Medveja-Podvirevca, polițiștii de frontieră din SPF Larga au observat o persoană ce jalona, folosind diferite capcane. La fața locului a fost identificat un bărbat de 45 de ani, locuitor al satului Medveja, raionul Briceni. Totodată, poliţiştii de frontieră au depistat două capcane artizanale, deja instalate, iar în rucsacul personal au fost descoperite alte patru capcane și obiecte necesare instalării acestora.

Ulterior, la domiciliul bărbatului au fost efectuate percheziţii, în urma cărora au fost descoperite două capcane cofecționate artizanal și materie primă pentru fabricarea lor, plase de pescuit de dimensiuni diferite prelucrate manual, rămășite animaliere, două tuburi-cartușe pentru arme de vânătoare, 26 de cartușe cu glonț de 12.7 mm pentru arme de calibru mare, 35 de cartușe cu glonț de 7.62 mm pentru pistoale mitralieră.

Cel de-al doilea caz a avut loc în apropierea satului Gârbova, raionul Ocnița. Echipa Poliției de Frontieră a somat pentru a opri un automobil cu numere de înmatriculare moldovenești. Şoferul a evitat somarea și a pornit, în viteză, spre fâșia forestieră din apropiere, încercând să se ascundă. Chiar dacă au abandonat mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au reușit să prindă două persoane, de 28 și 31 de ani, ambii domiciliați în satul Gârbova.

În portbagajul maşinii a fost depistată o caprioară împuşcată. La circa 10 metri de locul unde a fost abandonat automobilul a fost găsită și o armă de foc fără denumire. La cererea angajaților Poliției de Frontieră de a prezenta documentele de însoțire pentru armă și mijlocul de transport, persoanele au declarat ca nu le dețin.

Tinerii sunt documentați în stare de libertate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu