Braconieri, prinşi în ''plasă'' de poliţiştii de frontieră! Câţi moldoveni s-au ales cu dosare penale (FOTO)

Circa 11 moldoveni au fost amendați ori s-au ales cu dosar penal pentru practicarea braconajului în zona de frontieră. În timpul efectuării misiunii de serviciu, inspectorii sectorului de Poliție de Frontieră Brânza au înregistrat trei cazuri de braconaj.

În primul caz, doi bărbați cu vârsta de 29 și 31 de ani, au fost reținuți de patrule în regiunea Slobozia Mare-Tulucești. În urma controlului, oamenii legii au descoperit că bărbații, locuitori ai satului Văleni, r-nul Cahul, se aflau în zonă cu scopul de a vâna, aceștia având asupra lor două arme de vânătoare, deținute fără permisiune

Un alt caz de braconaj a fost înregistrat în apele lacului Beleu. Ajunși la fața locului în momentul patrulării, polițiștii de frontieră au reținut doi tineri cu vârstele de 28 și 32 de ani din satul Slobozia Mare. Aceștia se aflau într-o barcă și aveau asupra lor 200 metri de plasă și 10 kg de pește, prins ilegal

Pentru ieșirea cu barca pe apele de frontieră fără înștiințarea prealabilă, bărbații au fost amendați cu câte 400 lei fiecare, iar mai apoi au fost preluați de lucrătorii rezervației naturale Prutul de Jos, în zona căreia pescuitul și vânatul este strict interzis, pentru a fi trași la răspundere penală.

Un caz similar a fost înregistrat și în zona Sectorului Poliţiei de Frontieră Cahul. Acolo au fost identificați alți doi moldoveni, care pescuiau într-un afluent al râului Prut, pe timp de noapte și cu undiță electrică. În momentul reținerii, oamenii legii au descoperit o cantitate de 5 kg de peşte, care a fost confiscată şi transmisă Serviciului Piscicol Cahul.

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu