Braconieri piscicoli la frontiera moldo-română. Prindeau peşte înscris în Cartea Roşie

Patrula de grăniceri din cadrul pichetului „Cuconeştii Noi” în colaborare cu inspectorii Serviciulu Piscicol, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în apele de frontieră, au reţinut pe doi bărbaţi care pescuiau ilicit în râul Prut.

La momentul reţinerii, bărbaţii nu au putut prezenta careva acte de identitate şi nici nu şi-au putut justifica prezenţa în zona de frontieră. După primele cercetări a fost stabilit că persoanele sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 52 ani și 45 ani.

Domiciliaţi în satul Bădragii Noi. Aceştea pescuiau cu ajutorul a patru plase a câte 100 metri lungime şi aveau cu ei o barcă de cauciuc, iar până la depistarea acestora de către grăniceri, bărbaţii reuşiseră să pescuiască aproximativ 30 kg de peşte, printre care şi câteva specii rare, înscrise în Cartea Roşie. Cazul a fost dat spre cercetare organului competent pentru luarea măsurilor ce se impun.

Menţionat că, supravegherea şi controlul apelor de frontieră efectuat de către grăniceri şi reprezentanții Serviciului Piscicol, este realizat în baza planului de colaborare pe anul 2012, în special pe perioada de prohibiţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu