Braconaj pe lacul Dubăsari. Inspectorii de mediu au descoperit peste 40 de kg de peşte inclus în Cartea Roşie, în stare de putrefacție (FOTO)

Au rămas fără peşte şi s-au ales cu amenzi. În zilele de 24 și 25 ianuarie, inspectorii de mediu au efectuat o razie de prevenire a cazurilor de braconaj piscicol pe lacul de acumulare Dubăsari.

În rezultat au fost supuşi verificării 32 pescari ce dețineau permise pentru pescuitul amator-sportiv și de agrement pentru anul 2020.

Pe parcursul raziei pe lacul de acumulare Dubăsari au fost depistate și ridicate opt plase de diferite dimensiuni cu lungimea de 480 m.

De asemenea, în alte două plase a fost depistat pește de specia plătică și babușcă pontică (vârezub) în cantitate de 40-50 kg în stare de putrefacție avansată, care au fost imposibil de ridicat) și încheiate şapte procese-verbale contravenționale.

În total în cadrul raziei au fost aplicate amenzi în sumă de 3.200 lei și calculat prejudiciul cauzat resurselor biologice acvatice în sumă totală de 180 lei.

De menţionat că, peștele de specia babușca pontică (vârezub) este inclus în Cartea Roşie.

loading...

Lasă un comentariu