Braconaj în rezervaţia Codrii din satul Lozova. Cinci căprioare au fost ucise şi astupate cu zăpadă. Ce pedeapsă riscă făptaşii

Braconaj în raionul Strășeni. Cinci căprioare au fost împușcate de braconieri, iar apoi au fost târâte din pădure şi aduse lângă drum, fiind astupate cu zăpadă. Ulterior, acestea au fost găsite de pădurari în rezervația științifică "Codrii", în apropiere de satul Lozova. 

Cadavrele animalelor împușcate au fost lăsate să zacă pe marginea unui drum din pădure. Potrivit informaţiilor preliminare este vorba de 2 masculi şi trei femele, cu vârstele cuprinse între 1,5 şi 4 ani. S-a stabilit că ele au fost împușcate din armă de vânătoare. Pădurarii le-au descoperit la câteva zile după ce au fost omorâte.

Șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, Ghenadie Malic, a menționat pentru dinstraseni.md că polițiștii au preluat probele de la fața locului şi investighează cazul, iar animalele moarte au fost ridicate de medicii veterinari pentru examinări.

"Acum sunt cercetați un cerc destul de larg de suspecți şi de mijloace tehnice. Sunt verificate toate datele", a spus șeful IP Strășeni.

Poliția din Strășeni a deschis dosar penal pentru braconaj. Braconierii riscă să petreacă câte trei ani după gratii.

Conform Legii Regnului animal nr. 439 din 27.04.1995 prejudiciul pentru un exemplar constituie 250 unități contravenționale, ceea ce rezultă 12.500 lei pe o unitate. Prejudiciul total pentru 5 exemplare de căprior fiind estimat la 62.500 mii de lei.

Inspectoratul de Poliție Strășeni întreprinde măsuri de investigare pentru a stabili toate circumstanțele și identitatea făptașilor.

Informația a fost confirmată de către Ofițerul de Presă al IP Strășeni, Cristina Vicol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu