Brabus se apucă de treabă cu noul M-B Clasa S. Mai mulţi cai putere și o viteză maximă de 300 km/h

Pentru proaspăt lansatul Mercedes-Benz Clasa S, cei de la Brabus au pregătit mai multe kituri speciale destinate motorizărilor pe benzină. Astfel, S 500 are parte de o mapare schimbată pentru injecție și aprindere și o ușoară creștere a presiuni în admisie, ceea ce îi dă 65 de cai putere în plus față de cei 455 CP ai motorului V8 bi-turbo de 4,7 litri standard, și un cuplu maxim de 820 Nm. Asta înseamnă o accelerație 0-100 km/h care durează 4,2 secunde și o viteză maximă ce poate fi limitată la 250, 275 sau 300 km/h, în funcție de cât de mare vrei să fie amenda pe care o primești, scrie topgear.ro.

Schimbările cu adevărat dramatice vin la versiunea S63 AMG, unde Brabus oferă pachetul B63S care poate scoate până la 145 de cai putere în plus (730 CP), ceea ce poate părea un pic dement atunci când te gândești că se adaugă unei cifre deja impresionante, însă și mai exagerată este valoarea cuplului - 1.075 Nm. Nu-ți închipui că Brabus s-a oprit aici pentru că nu s-ar fi putut mai mult, ci mai degrabă pentru că asta este limitarea impusă de cutia de viteze. Iar dacă cifra în sine nu e destul de impresionantă (tare am vrea să știm ce mașină conduci, în cazul ăsta), atunci află asta: cuplul maxim este disponibil între 1.750 și 5.000 rpm. 

Brabus dă, totuși, dovadă de simț de răspundere și îi oferă posibilitatea cumpărătorului de a ajusta sunetul produs de evacuare după propriul plac. Totodată, cei de la Brabus coboară puțin (15 mm) garda la sol a Clasei S pentru a îmbunătăți performanțele. Adaugă jantele speciale de până la 21 de inci și singurul motiv pentru care un astfel de Brabus nu-ți va rupe vertebrele este faptul că dedesubt se află, totuși, un Mercedes-Benz Clasa S. 


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu