Boxerul moldovean Vasile Belous s-a calificat în semifinalele Campionatelor Europene

Embed:

Boxerul moldovean Vasile Belous şi-a asigurat cel puţin medalia de bronz la Campionatele Europeane ce se desfăşoară la Harkov, în Ucraina. Pugilistul nostru l-a învins la puncte pe Damian Tadeusz Kiwior şi s-a calificat în semifinalele competiţiei în categoria de până la 69 de kilograme.

"Asta pentru noi e un succes mare. Ultima medalie am luat-o în 2013. Sunt mulţumit. El mult a muncit, a tins spre asta şi mulţumim Domnului că el a luat medalia pe care demult o dorea", a declarat antrenorul Petru Caduc.

În penultimul act Belous îl va întâlni pe reprezentantul Germaniei Abass Baraou.

"Neamţul este un boxer foarte agresiv, care tot timpul atacă, ca şi polonezul. Tactica lui este convenită lui Vasile. Belous a lucrat mereu pe contraatac", a declarat antrenorul Petru Caduc. 

Un alt pugilist moldovean, Alexei Zavatin, a ratat şansa de a urca pe podiumul de premiere, și, implicit, medalia. Acesta a pierdut în faţa lui Maxim Baranin din Rusia în categoria de peste 91 de kilograme.

Datorită calificării în sferturile de finală la aceste "Europene", Belous şi Zavatin vor reprezenta Republica Moldova la Campionatele Mondiale ce vor avea loc în oraşul german Hamburg în perioada 23 august - 15 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu