Boxerii moldoveni vor avea parte de un an dificil în 2015. Pentru ce evenimente se pregătesc

Embed:

Pugiliştii din Moldova vor participa la turnee importante şi vor lupta pentru primele cote de participare la Olimpiadă. Conducerea Federaţiei Naţionale consideră că Moldova poate avea la Rio doi sau chiar trei boxeri.

În 2015, lotul naţional de box va avea un program încărcat. Pugiliştii moldoveni vor participa pentru prima dată la Jocurile Olimpice de Tineret, la Campionatul European, dar şi la Campionatul Mondial, acolo unde sportivii noştri vor avea ocazia să obţină primele cote de participare la Olimpiadă.

Întâi de toate, boxerii moldoveni trebuie să se claseze printre primii opt la Europene pentru a ajunge la Mondial. Acolo, pugiliştii noştri pot obţine calificarea la Jocurile Olimpice doar dacă vor cuceri o medalie.

"Anul 2015 va fi unul foarte important, mai ales că vor începe calificările la Jocurilor Olimpice. Vom participa la trei competiţii foarte importante. Am încredere şi sper că în 2015 vom avea deja o calificare la Jocurilor Olimpice", a declarat Petru Caduc, antrenorul lotului naţional de box.

Conducătorii Federaţiei Naţionale de Box consideră că la Olimpiadă au şanse să se califice doi sau chiar trei boxeri. Mai mult, Vasile Chirtoca a declarat că în 2015 pentru participarea la Olimpiadă vor lupta şi boxeri mai tineri, care vor completa lotul naţional.

"Credem că avem posibiltatea şi putem să avem 2 sau chiar 3 boxeri care vor participa la Olimpiadă. Vedem că avem rezerve. Unul din băieţi este Iulian Ivanov, la categorie de 49 de kilograme. El va face parte din lotul naţional şi va lupta pentru o cotă de participare la Jocurile Olimpice", a spus preşedintele Federaţiei de profil, Vasile Chirtoca.

Cel mai experimentat boxer din lotul naţional, Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Olimpiada din 2008, speră că în acest an să obţină cota de participarea la Jocurilor Olimpice de la Rio, chiar dacă are deja 31 de ani.

"Vreau o calificare la Jocurile Olimpice, dar mai întâi de toate trebuie să ajungă la Mondiale, iar acolo să obţin cota de participare", s-a destăinuit Gojan. 

Campionatul European de box va avea loc vara viitoare, în Bulgaria, iar Mondialul este programat în luna octombrie, în Qatar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu