Boxerii moldoveni Vasile Belous şi Alexei Zavatin s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene

Embed:

Boxerii moldoveni Vasile Belous şi Alexei Zavatin şi-au asigurat prezenţa la Campionatele Mondiale ce vor avea loc în oraşul german Hamburg în perioada 23 august - 15 septembrie. Cei doi pugilişti s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene ce se desfăşoară în aceste zile la Harkov, în Ucraina.

În categoria de greutate de până la 69 de kilograme Belous i-a învins pe maghiarul Andras Vadasz şi belarusul Pavel Kastramin. La rândul său, Zavatin a avut nevoie de doar o victorie pentru a ajunge la Mondiale. El l-a bătut la puncte pe austriacul Aleksandar Mraovici în categoria de peste 91 de kilograme.

"Obiectivul meu eu l-am expus în faţa ministrului Tineretului şi Sportului, a fost să calificăm doi boxeri la Campionatul Mondial. Consider că e un rezultat pentru ţara noastră. Luând în cont finanţarea, nu este un rezultat atât de mare", a spus Petru Caduc, antrenor.

Alţi cinci boxeri ai lotului naţional au fost eliminaţi din competiţie. Campionatele Europene au adunat peste 250 de sportivi din 40 de țări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu