Boxerii moldoveni s-au întors din Turcia fără nicio cotă olimpică

Embed:

Boxerii moldoveni s-au întors dezamăgiţi din Turcia, unde au ratat ultima şansă de a obţine o cotă olimpică. Antrenorul lotului, Petru Caduc a declarat că unii dintre elevii săi au fost furaţi de arbitrii, iar alţii nu au avut noroc la tragerea la sorţi. Vasilii Belous, care şi-a rezolvat calificarea în 2011, va fi singurul boxer moldovean la Olimpiada de la Londra.

"Doi sportivi au fost la un pas de calificare. Galagoţ Dumitru, din punctul meu de vedere, el putea fi calificat. Dar în meciul semifinal cu turcul el a fost furat de arbitri. Alţi lideri ai boxului moldovenesc printre primele meciuri s-au întâlnit cu favoriţii, care au ocupat la final locul întâi", a spus antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc.

Cel mai bun rezultat la acest turneu a fost obţinut de Vladimir Cheleş, care a ajuns în finala categoriei de 81 kilograme.

"Nu contează cât de mult te antrenezi, ringul este cel care arată adevărata valoare. În general, echipa s-a prezentat bine. Doar că nu am reuşit să obţinem vreo cotă. Eu am fost la un pas de calificare, dar nu am reuşit", a spus boxerul Vladimir Cheleş.

În total Moldova a fost reprezentată la turneul de la Trabzon de opt boxeri, printre care şi medaliatul cu bronz la ultimele Jocuri Olimpice, Veaceslav Gojan. La Olimpiada de la Londra, Moldova va fi reprezentată de un singur boxer, Vasilii Belous, care a obţinut calificarea la categoria de 69 kilograme la Campionatul Mondial din 2011. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu