Boxeri din şase ţări vor lupta în turneul "Cupa Prim-Ministrului"

Embed:

Localitatea Grimăncăuţi va fi capitala boxului la sfârşitul acestei săptămâni! Pugilişti din şase ţări vor lupta în cadrul turneului internaţional de box "Cupa Prim-Ministrului". La competiţie vor participa 25 de boxeri din Moldova, printre care şi campionul european Veaceslav Gojan, dar şi participantul la Olimpiada de la Londra, Vasile Belous.

Cea de-a treia ediţie a Turneului Internaţional de box "Cupa prim-ministrului" va avea loc în perioada 14-15 septembrie. Conform organizatorilor competiţia din acest an a trezit un mare interes sportivilor de peste hotare.

"Acest turneu este unul deosebit, chiar dacă se desfăşoară pentru a treia oară. Competiţia a devenit atât de populară în Europa şi în spaţiul ex-sovietic, încât noi am fost nevoiţi să le refuzăm unor sportivi participarea la acest turneu", a declarat Maxim Certîcovţev, vicepreşedinte FM de box.

La turneul internaţional de box vor participa 46 de sportivi la 11 categorii de greutate. Alături de liderii boxului moldovenesc, în ring vor urca pugilişti din România, Rusia, Belarus, Ucraina, Israel şi chiar Italia.

"Cred că va fi o experineţă importantă pentru noi, deoarece experienţa internaţională tot timpul a fost binevenită pentru toţi", a menţionat Raffaele Damico, antenor Italia.

Printre invitaţii speciali ai competiţiei se numără şi fostul antrenor al legendarului pugilist român Leonard Doroftei, Titi Tudor.

"Vin aici de fiecare dată când sunt chemat şi vin cu mare plăcere. Sper eu şi de această dată să fie un turneu bun şi să demonstrăm valoarea sportivilor noştri", a spus Titi Tudor.

Organizarea competiţiei va costa aproximativ 300 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu