BOX în Legislativul de la Chişinău. Deputatul PCRM Iurie Muntean vs parlamentarul PLDM Alexandru Cimbriciuc (VIDEO)

Embed:

Deputatul liberal-democrat Alexandru Cimbriciuc şi comunistul Iurie Muntean s-au luat la pumni în Parlament. S-a întâmplat în timpul şedinţei în plen a Legislativului. Incidentul a pornit de la solicitarea deputatului comunist Zinaida Chistruga de a-l invita în Legislativ pe preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean. Parlamentarul a vrut să afle de ce cheltuielile pentru deplasările premierului peste hotare se acoperă din Bugetul de Stat.

În replică, liberal-democratul Valeriu Streleţ a decis să facă o glumă pe seama comuniştilor. "Cu titlul de glumă. Ar trebui să-l chemăm pe ministrul Sănătăţii, inclusiv ca să facă şi o examinare unor reprezentanţi ai PCRM. Nu ştiu ce se întâmplă cu ei, că cer unele lucruri în condiţii absolut stupide. Cu privire la Curtea de Conturi, orice deplasări de serviciu ale prim-ministrului sunt în interesul ţării", a declarat Streleţ.

Se pare, însă, că gluma nu a fost pe placul deputaţilor din PCRM, care au decis să soluţioneze conflictul prin aplicarea forţei fizice. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a încercat să calmeze spiritele. "Aici nu e ring de box", a menţionat Lupu.

Publika.md aminteşte că, anterior, în Parlament, deputaţii comunişti s-au îmbrâncit cu poliţiştii, pentru a-l ajuta pe liderul PSD, Victor Şelin, să intre în sala de şedinţe a Legislativului, deşi avea interdicţie. 

Un alt incident a fost atunci când deputatul comunist Iurie Muntean l-a bruscat pe fostul său coleg de partid Ion Ceban, iar prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a intervenit pentru a calma spiritele. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu