BOX FEMININ ÎN PALESTINA. Un grup de femei sparge stereotipurile în Fâșia Gaza

Un grup de femei din oraşul Gaza dă de pământ cu stereotipurile. Născute într-o zonă sfâşiată de conflicte militare, 40 de reprezentante ale sexului frumos au decis să-şi dedice timpul liber boxului.

Din cauza blocadei impuse de Egipt şi Israel asupra Fâşiei Gaza, oamenii îşi găsesc foarte rar un loc de muncă prin care să-şi asigure un trai decent, iar practicarea cu regularitate a unui gen sport este deja considerată un lux. Boxul nu este prea popular nici măcar în rândul bărbaţilor.

Femeile, însă, spun că ringul a devenit ca o a doua casă pentru ele şi că prin această disciplină sportivă mai uită de grijile cotidiene. La antrenament vin îmbrăcate conform legilor sacre ale islamului, faţa fiind singura parte vizibilă a corpului.

"Este un gen sport foarte interesant. Învăţăm cum să ne apărăm şi ne perfecţionăm din punct de vedere fizic şi mintal. Aici locuim într-o societate patriarhală şi femeile care practică un anumit gen de sport nu sunt privite cu ochi buni. Noi, însă, vrem să spargem acest stereotip. Vrem să le demonstrăm tuturor că femeia din Palestina poate face orice", a spus pugilista de 19 ani, Alaa Isleem.

"După cum puteţi observa, nu există contact dur. Este ceva ce nouă femeilor ne convine, plus că respectăm toate normele islamului atunci când venim la antrenament. Familiile noastre ne încurajează, deşi mulţi oameni sunt împotrivă. Antrenorii sunt bărbaţi, însă nu există contact între noi şi ei", a spus pugilista de 20 de ani, Mariam Seyam.

Antrenamentele sunt posibile cu susţinerea federaţiei locale de box, iar oficialii acestui for îşi doresc să popularizeze boxul cât mai mult cu putință.

Toate femeile care practică boxul sunt absolventele singurului colegiu cu profil sportiv din Gaza.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu